Antena 3 CNN Actualitate Justiție Decizie finală: Testamentul pe baza căruia a fost retrocedat un sat întreg este fals

Decizie finală: Testamentul pe baza căruia a fost retrocedat un sat întreg este fals

 Decizie finală: Testamentul pe baza căruia a fost retrocedat un sat întreg este fals
28 Iul 2016   •   16:27

După 10 ani de la retrocedarea întregului sat Nadăș (județul Arad) - caz fără precedent în perioada post-comunistă, o instanță a Curții de Apel Timișoara a stabilit, prin sentință definitivă, că testamentul pe baza căruia soții Viorica și Mihai Colțeu se îmbogățiseră cu terenuri și păduri în valoare de peste 20 de milioane de euro este un fals, scrie pressone.ro.

Familia Colțeu îngrijise o vecină pe nume Ecaterina Mairovitz - strănepoata surorii soției lui Iosif Grosz, groful care a trăit în Nadăș la începutul secolului XX. Acea femeie le-ar fi lăsat celor doi soți, prin testament, mii de hectare de pământ pe care ea nu le deținuse niciodată.
Falsul s-a prescris

Contactată de PressOne, avocata sătenilor din Nadăș, Vasilica Coroiu, consideră că nulitatea testamentului atrage după sine anularea sentinței din 2006 în baza căreia familia Colțeu a primit drept de proprietate asupra a 8.762 de hectare de teren din Nadăș.

"În 13 iulie 2016 au fost judecate plângeri formulate atât de familia Colțeu, cât și de notarul care a emis certificatul de moștenitor. Ambele au fost respinse și s-a constatat în mod definitiv că la baza retrocedării a stat un certificat de moștenitor care era un fals intelectual", a explicat Vasilica Coroiu.

×
Subiecte în articol: retrocedari
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close