Antena 3 CNN Actualitate Justiție Iordache, despre poziţia DNA privind modificările Legilor Justiţiei: Fără îndoială este un aviz consultativ

Iordache, despre poziţia DNA privind modificările Legilor Justiţiei: Fără îndoială este un aviz consultativ

Iordache, despre poziţia DNA privind modificările Legilor Justiţiei: Fără îndoială este un aviz consultativ
Sursa foto: Foto: gov.ro
08 Noi 2017   •   14:29

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale privind domeniul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, miercuri, că poziţia procurorilor anticorupţie asupra proiectelor de modificare a Legilor Justiţiei este consultativă, menţionând că la elaborarea acestora s-a ţinut cont şi de propunerile magistraţilor.

„Propunerile pe care noi le-am făcut ţin cont de propunerile pe care magistraţii le-au făcut. Fără îndoială, este un aviz consultativ. Ceea ce e important pentru noi ar fi să stăm de vorbă aplicat pe fiecare articol şi pe acele propuneri constructive pe care noi le-am făcut. Este vorba despre o independenţă a Inspecţiei Judiciare, este vorba despre o numire a procurorilor şi a judecătorilor, cât şi de răspunderea magistraţilor. Sunt chestiuni care considerăm în acest moment că trebuie reglementate. Sunt foarte multe decizii ale CCR care trebuie cuprinse în cele trei legi”, a afirmat Iordache, întrebat în legătură cu poziţia procurorilor anticorupţie privind proiectele de modificare a Legilor Justiţiei.

Întrebat ce se întâmplă dacă avizul CSM va fi negativ, Iordache a subliniat că se va ţine cont de toate avizele şi de poziţiile exprimate în comisie.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: DNA modificari legile justitiei
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close