Antena 3 CNN Actualitate Justiție O lege și o decizie CCR contrazic DNA. Documentele care aruncă în aer dosarul „Belina”

O lege și o decizie CCR contrazic DNA. Documentele care aruncă în aer dosarul „Belina”

O lege și o decizie CCR contrazic DNA. Documentele care aruncă în aer dosarul „Belina”
26 Sep 2017   •   17:20

Se pregătește sesizarea Curții Constituționale privind conflictul instituțional, după ce DNA verifică legalitatea unei hotărâri de Guvern. Lumea Justiției a publicat un articol prin care vrea să dovedească faptul că cei de la DNA nu cunosc legea.

Comunicatul DNA spune că  „fiind situate în albia minoră a Dunării, Insula Belina și Brațul Pavel fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii și al Constituției, prin urmare nu puteau fi trecute în proprietatea vreunui consiliu județean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege”.

Însă art. 9 din Legea 213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia spune că „Trecerea unui bun din domeniul public al statului în domeniul public al unei unități administrativ-teritoriale se face la cererea consiliului județean, respectiv a Consiliului General al Municipiului București sau a consiliului local, după caz, prin hotărâre a Guvernului”.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close