Antena 3 CNN Actualitate Justiție O nouă lovitură pentru Dan Diaconescu

O nouă lovitură pentru Dan Diaconescu

O nouă lovitură pentru Dan Diaconescu
17 Dec 2016   •   21:43

Dan Diaconescu este condamnat la 5 ani si jumatate de inchisoare, insa asta reprezinta doar una dintre probleme pentru el. Inventatorul OTV trebuie sa plateasca milioane de euro la banci, din creditele pe care le-a facut in nume personal sau in contul televiziunii, iar acum bancile ii executa casele. Inclusiv pe cele pe care a apucat sa le vanda, inainte sa intre la inchisoare, scriu stirilekanald.ro.

Cu cateva saptamani in urma, o instanta din Bucuresti a anulat contractul de vanzare-cumparare incheiat intre Dan Diaconescu si un fost asociat al sau, Ion Florin Flostoiu, in legatura cu un imobil situat in sectorul 3 al Capitalei. Vila a fost instrainata de Dan Diaconescu in 2013, in schimbul unei sume extrem de mici fata de valoarea reala a imobilului: 40.000 euro. Procesul a fost deschis de o banca, de la care Diaconescu a imprumutat, prin intermediul firmei Oglinda Press SRL, suma de 5.000.000 euro, care ar fi trebuit platita pana in doi ani.

Cum acest lucru nu s-a intamplat, banca a trecut la executarea silita a bunurilor lui Diaconescu. Pentru ca, intre timp, averea fostului parlamentar se cam diminuase, bancherii au inceput sa-i caute prin tranzactiile din ultimii ani si sa ceara anularea vanzarilor. In aceeasi situatie se afla mai multe imobile din Bucuresti, Snagov si Sinaia, vandute „la pachet” aceluiasi Flostoiu pentru sume cuprinse intre 15.500 si 76.000 euro, toate instrainate in anul scadentei bancare.

In 2013, Dan Diaconescu a vandut cea mai mare parte a averii sale. In total, el a instrainat imobile de 1,7 milioane euro, iar masinile de lux si iahhtul au disparut din declaratiile lui de avere. In 2014, cand a candidat la presedintie, el raporta datorii la banci (facute in nume propriu) de peste 2,7 milioane euro si un venit brut de 1.500 lei pe luna de la OTV.

×
Subiecte în articol: Dan Diaconescu executare silita
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close