Antena 3 CNN Actualitate Justiție Olguţa Vasilescu: Din moment ce soţia preşedintelui nu s-a prezentat la DNA, cred că asta ar putea să facă de acum înainte toţi oamenii, nu numai politici

Olguţa Vasilescu: Din moment ce soţia preşedintelui nu s-a prezentat la DNA, cred că asta ar putea să facă de acum înainte toţi oamenii, nu numai politici

Olguţa Vasilescu: Din moment ce soţia preşedintelui nu s-a prezentat la DNA, cred că asta ar putea să facă de acum înainte toţi oamenii, nu numai politici
28 Dec 2018   •   21:46

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu susţine că în România s-a creat „un precedent periculos” în momentul în care soţia şefului statului nu s-a prezentat la DNA.

„Ştiţi ce mi se pare mie foarte periculos, faptul că s-au creat o serie de precedente. Precedentul că o persoană este chemată la DNA şi refuză să se prezinte şi prima oară şi a doua oară şi asta cred că ar putea să facă de acum înainte toţi oamenii, nu numai politici, ci toţi oamenii din România, din moment ce soţia preşedintelui şi-a permis asta. Şi iarăşi un precedent periculos s-a consumat astăzi prin refuzul preşedintelui Iohannis de a pune în aplicare o decizie a Curţii (Constituţionale - n.r.) care sună şi cu expresia de îndată.

Deci asta înseamnă de acum înainte orice preşedinte (...) să spună dom-le dacă s-a creat precedentul că nu se respectă deciziile Curţii Constituţionale, de ce aş face-o eu şi n-aş încălca şi eu voit Constituţia şi deciziile Curţii de fiecare dată când am chef şi nu-mi place mie?", a spus Vasilescu, la un post de televiziune.

Carmen Iohannis nu s-a putut prezenta la audierile de la Parchetul General pentru că era răcită. Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse Lumea Justiţiei împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis.

Faptele sesizate de jurnaliștii de la Lumea Justiției sunt abuz în serviciu, fals, spălare de bani şi grup infracţional organizat.

 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close