Antena 3 CNN Actualitate Justiție OUG privind legile justiţiei şi procurorul european au fost publicate în Monitorul Oficial

OUG privind legile justiţiei şi procurorul european au fost publicate în Monitorul Oficial

OUG privind legile justiţiei şi procurorul european au fost publicate în Monitorul Oficial
20 Feb 2019   •   22:30

Ordonanţele de Urgenţă privind legile justiţiei şi desemnarea procurorului european au fost publicate, miercuri seara, în Monitorul Oficial.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, marți, modificările din Justiție. Toader a vorbit despre proiectul ordonanței de urgență privind procedura de selecție a procurorului european din partea României.

„OUG se referă la unele măsuri pentru punerea în aplicare a unor forme de consilidare a Consiliului European. OUG nu se referă la procurorul șef european. În privința sa există o altă procedură, un alt regulament. România trebuie să desemneze trei candidați pentru funcția de procuror european. Trebuie să trimitem propunerile la Bruxelles până pe 31 martie. Va fi ales un procuror, la MJ se va efectua procedura de selecție și nu la CSM sau în altă parte. Poate candida un procuror dar și un judecător”, a spus Toader.

Citește și: Tudorel Toader, anunț despre modificările din Justiție: OUG nu se referă la procurorul-șef european

Ministrul Justiției a vorbit și despre OUG pentru modificarea legilor justiției și a unor regulamente privind admiterea la INM.

„Potrivit ordonanței, pot candida procurorii care îndeplinesc condițiile legii, dar și judecători care au fost procurori. Prin urmare, cineva cu experință din sistem. A doua modificare se referă la competența de emitere a avizului consultativ. Azi, competența revine secției de procurori a CSM. Dat fiind că pe viitor, în baza ordonanței pot candida și judecători, se schimbă competența de la secia de procurori la plenul CSM”, a explicat ministrul Justiției. 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close