Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tribunalul Prahova a respins propunerea de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova

Tribunalul Prahova a respins propunerea de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova

Tribunalul Prahova a respins propunerea de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova
26 Sep 2017   •   15:57

Tribunalul Prahova a respins propunerea DNA de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova. Magistrații au decis instituirea controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile de la aducerea în ţară a fostului deputat.

"În baza art. 227 alin.1 Cod proc. penală, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti privind luarea măsurii arestării preventive în lipsă a inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian. În baza art. 227 alin.2 Cod proc. penală rap. la art. 202 alin.4 lit. b) Cod proc. penală dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian pe o perioadă de 60 de zile, începând cu momentul transferului în ţară al inculpatului", se arată în decizia instanţei.

În perioada controlului judiciar, Sebastian Ghiţă are următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul I.J.P. Prahova, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Fostul deputat nu are voie să ia legătura cu persoane din dosar şi să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Dacă va încălca aceste obligaţii, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

Decizia instanţei poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Fostul deputat Sebastian Ghita a fost audiat marti dimineață, prin sistem de videoconferință, la Tribunalul Prahova, în dosarul cunoscut sub denumirea Hidro Prahova, în care procourorii au cerut emiterea unui mandat de arestare pe numele său. Fostul parlamentar, aflat în prezent la Belgrad, a spus că își menține declarațiile date în fază de urmărire penală.

În dosarul Hidro Prahova, Sebastian Ghiță este cercetat pentru corupție alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, de fostul președinte al Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma și de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close