Antena 3 CNN Actualitate Justiție Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării, şi Adrian Gâdea, preşedintele CJ Teleorman, achitaţi în dosarul Belina

Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării, şi Adrian Gâdea, preşedintele CJ Teleorman, achitaţi în dosarul Belina

Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării, şi Adrian Gâdea, preşedintele CJ Teleorman, au fost achitaţi, astăzi, în dosarul Belina, în primă instanţă.

Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării, şi Adrian Gâdea, preşedintele CJ Teleorman, achitaţi în dosarul Belina
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Marian Ilie / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    21 Apr 2022   •   17:19

Decizia a fost luată astăzi de Tribunalul Bucureşti şi poate fi atacată cu apel.

Judecătorii au hotărât că atât Sevil Shhaideh, la vremea respectivă ministru al Dezvoltării, cât şi Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman sunt nevinovaţi.

Tribunalul Bucureşti a achitat-o pe Sevil Shhaideh pe motiv că "fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege".

Sevil Shhaideh a fost acuzată de procurorii DNA de abuz în serviciu în dosarul privind trecerea insulei Belina din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.

Totuşi, procurorii DNA nu au reuşit să dovedească vinovăţia fostului ministru şi nici a preşedintelui CJ Teleorman, Adrian Gâdea, astfel că judecătorii au decis achitarea celor doi.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close