Antena 3 Actualitate Justiție Soluția Italiei pentru supraaglomerarea închisorilor. Cum ar trebui să procedeze România

Soluția Italiei pentru supraaglomerarea închisorilor. Cum ar trebui să procedeze România

28 Ian 2017   •   15:42
Soluția Italiei pentru supraaglomerarea închisorilor. Cum ar trebui să procedeze România

Preşedintele Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), Guido Raimondi, recomandă României să ia exemplul Italiei pentru rezolvarea problemelor din penitenciare. Afirmaţia a fost făcută vineri, în discursul său de la începutul de an judiciar.

Italia a adoptat un plan pentru reducerea numărului de deținuți, iar programul a cuprins construirea de noi centre de detenție și măsuri pentru reducerea numărului de deținuți. Pedepse mai blânde pentru unele infracțiuni, dar și arest la domiciliu pentru infractorii cu un grad scăzut de pericol public.

”Foarte important era să se acționeze pe două planuri. Pe de o parte, pentru cine era deja în închisoare, s-a redus pedeapsa. Pe de altă parte, s-a acordat o plată pentru cei care ieșiseră, mai mică decât cea pe care ar fi acordat-o CEDO” a explicat Mauro Palma, oficial guvernamental italian, garantul respectării drepturilor deținuților.

×
Subiecte în articol: solutie inchisori
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close