Antena 3 CNN Actualitate Justiție Surse: Secţia pentru procurori din CSM a dispus un nou control la DNA

Surse: Secţia pentru procurori din CSM a dispus un nou control la DNA

Surse: Secţia pentru procurori din CSM a dispus un nou control la DNA
de M.Z.    |    31 Oct 2017   •   16:51

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus, marţi, ca în termen de şase luni Inspecţia Judiciară să efectueze un nou control la DNA, în care să se verifice situaţia dosarelor mai vechi de un an şi a cauzelor repartizate iniţial procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, au precizat surse din CSM

Potrivit surselor citate, Secţia pentru procurori a formulat o serie de propuneri proprii de natură a clarifica aspectele insuficient analizate în cuprinsul raportului privind controlul la DNA. 

Printre acestea se numără şi dispunerea unui control în vederea remedierii deficienţelor constatate la nivelul Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din DNA, în termen de şase luni de la data aprobării raportului, în care să se verifice situaţia cauzelor mai vechi de un an de la data primei sesizări, situaţia dosarelor repartizate iniţial procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, dar şi verificarea dacă în toate dosarele în care s-a dat clasare prin ordonanţă sau rechizitoriu s-a comunicat persoanei respective dacă a fost interceptată. 

Procurorii din CSM au aprobat, parţial, raportul întocmit de Inspecţia Judiciară după control efectuat la DNA.

Documentul va fi trimis la Ministerul Justiţiei, iar ministrul va lua o decizie.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, este cel care poate decide dacă şefa DNA Laura Codruţa Kovesi va fi revocată sau nu.

Citiți și Surse: Raportul controlului de la DNA, trimis la Ministerul Justiției. Toader: Ministrul Justiției nu ia decizia înlăturării șefei DNA

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi CSM DNA
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close