Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tiberiu Nițu, pus sub acuzare de DNA: Nu am cerut și nu am avut coloană oficială

Tiberiu Nițu, pus sub acuzare de DNA: Nu am cerut și nu am avut coloană oficială

Tiberiu Nițu, pus sub acuzare de DNA: Nu am cerut și nu am avut coloană oficială
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Feb 2016   •   08:37
Fostul procuror general al României Tiberiu Nițu a declarat marți, la ieșirea de la DNA, după ce a fost pus sub învinuire în dosarul coloanelor, că el a avut un dispozitiv de însoțire pe măsura funcției sale și nu a beneficiat de coloane oficiale.
 
”Am avut un dispozitiv de însoțire proporțional cu riscul pe care îl presupune funcția”, a spus fostul procuror general al României Tiberiu Nițu, marți, la ieșirea de la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).
 
Fostul procuror general al României Tiberiu Nițu a fost pus sub urmărire penală în dosarul coloanelor oficiale, potrivit unor surse citate de Antena 3.
 
Cei de la DNA au urma să îi prezinte acuzațiile lui Tiberiu Nițu. Fostul procuror general este acuzat de complicitate de abuz în serviciu. 
 
Scandalul coloanelor oficiale a generat un cutremur în Justiţie şi în Ministerul de Interne. 
 
Una dintre acuzațiile aduse de DNA lui Gabriel Oprea se referă la un protocol încheiat între Ministerul de Interne și Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ), protocol în urma căruia procurorului general al României i se permite să fie însoțit de ehipaje ale Poliției în deplasările din București.

În ce privește protocolul încheiat cu MAI, în urma căruia lui Tiberiu i se permitea să fie însoțit de ehipaje ale Poliției în deplasările din București, fostul procuror general al României susâine că actul nu a fost solicitat de el.
 

×
Subiecte în articol: Tiberiu Niţu
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close