Antena 3 CNN Actualitate Kelemen Hunor, despre moțiunea de cenzură: 'PSD, ALDE, ProRomânia au majoritate și pot guverna dacă vor'

Kelemen Hunor, despre moțiunea de cenzură: 'PSD, ALDE, ProRomânia au majoritate și pot guverna dacă vor'

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni seară că guvernul liberal nu are în plan să rămână la putere până la finalul anului. Hunor consideră că nici social-democrații nu sunt pregătiți să guverneze.

Kelemen Hunor, despre moțiunea de cenzură: 'PSD, ALDE, ProRomânia au majoritate și pot guverna dacă vor'
Sursa foto: Hepta
25 Mai 2020   •   22:20

„Vor guverna, că n-au încotro.”, este părerea liderului maghiar, care a afirmat că PSD, ALDE și ProRomânia pot forma o majoritate, dar că nu își doresc să preia guvernarea.

”De moțiune de cenzură vorbesc mai mult cei de la PNL. Ei abia așteaptă să fie dați jos de la guvernare și abia așteaptă să nu mai meargă până la alegeri. În acest moment, PSD, ALDE, ProRomânia au majoritate. Matematic, ei pot guverna dacă vor. Pot forma majoritate. Dar nu cred că doresc acest lucru. Nici măcar USR-ul nu a vrut să intre la guvernare, fiindcă știau că vor pierde dacă vor guverna în această perioadă. Eventual, dacă lucrurile se complică, vom putea vota o moțiune în septembrie și rămâne un guvern cu puteri limitate”, a adăugat liderul UDMR.

 

×
Subiecte în articol: Kelem Hunor
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close