Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Contextul geopolitic - complex; impune asigurarea de resurse umane foarte bine pregătite, cu o dotare modernă

Klaus Iohannis: Contextul geopolitic - complex; impune asigurarea de resurse umane foarte bine pregătite, cu o dotare modernă

Klaus Iohannis: Contextul geopolitic - complex; impune asigurarea de resurse umane foarte bine pregătite, cu o dotare modernă
Sursa foto: Foto: Facebook/ Klaus Iohannis
22 Mai 2019   •   12:42

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că în prezent contextul geopolitic este unul complex, subliniind că noua arhitectură a apărării impune asigurarea unor resurse umane foarte bine pregătite, cu o dotare modernă şi perfect interoperabile în sistemul de apărare colectivă aliat.

"Astăzi ne aflăm într-un context geopolitic complex, dinamic, cu provocări şi ameninţări multiple şi impredictibile. Modificările radicale din ultimii ani ale mediului de securitate internaţional au reliefat importanţa strategică a asigurării stabilităţii spaţiului euroatlantic şi a regiunii Mării Negre, care pe noi ne interesează extrem de mult. În această regiune, România este un pilon solid şi un partener credibil în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene. Noua arhitectură a apărării impune asigurarea unor resurse umane foarte bine pregătite, cu o dotare modernă şi perfect interoperabile în sistemul de apărare colectivă aliat. Astfel, importanţa instituţiilor militare de învăţământ, a profesorilor şi cercetătorilor pentru nevoile operative ale Armatei României şi ale industriei naţionale de apărare creşte exponenţial, pentru că aici se pot dezvolta acele competenţe care să răspundă în mod adecvat cerinţelor de mâine", a spus Iohannis, la evenimentul de aniversare a 70 de ani de la înfiinţarea Academiei Tehnice Militare "Ferdinand I".

El a arătat că Academia Tehnică Militară înseamnă "tradiţie, recunoaştere şi valoare ştiinţifică datorate generaţiilor de profesori şi studenţi care, prin abnegaţie şi profesionalism, au făcut ca această instituţie să devină un reper al întregului sistem universitar românesc, nu doar al celui militar".

"Prin seriozitate şi implicare, prin nivelul de top al pregătirii academice, aveţi o contribuţie semnificativă la buna cooperare interinstituţională a specialiştilor din toate structurile sistemului naţional de securitate", a afirmat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a subliniat că educaţia este fundamentul unei Românii moderne.

"O Românie educată este o Românie de succes, o Românie puternică, o Românie prosperă şi sigură, o Românie bine profilată în rândul naţiunilor", a menţionat Iohannis.
 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close