Klaus Iohannis anunţă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 30 de miliarde de euro, pregătiţi pentru resuscitarea economiei

de Dana Musceleanu    |    13 Noi 2020   •   12:28
Klaus Iohannis anunţă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 30 de miliarde de euro, pregătiţi pentru resuscitarea economiei

Președintele Klaus Iohannis a făcut vineri câteva observații privind starea de alertă, cerând ca noile măsuri intrate în vigoare luni să fie respectate. El a anunţat totodată că se pregătesc noi măsuri de redresare economică.

„Avem un număr prea mare de cazuri grave la ATI şi de decese. A fost nevoie de un nou set de măsuri, intrate în vigoare de luni. Vă cer respectarea măsurilor și răbdare. Va trebui să așteptăm 2-3 săptămâni până noile măsuri vor produce efectele dorite”, a conchis Iohannis.

Totodată preşedintele a declarat că avem o creştere notabilă, în jur de 5%, a economiei, comparativ cu perioada similară a anului trecut. 

O veste bună

„Chiar dacă suntem într-o criză economică avem și o veste bună: comparația cu trimestrul doi ne arată că economia își revine, o creștere cu 5%, ceea ce ne spune că măsurile au fost juste. O să evităm în acest sens o recesiune. Pentru a intra într-o fază de redresare e nevoie de bani, pe care îi vom primi din fonduri europene.

Azi am avut o discuție cu premierul despre planul de reziliență. Vom avea peste 30 de miliarde de euro. Suntem cu proiectul aproape de finalizare. Este o măsură largă, care se referă la măsuri de infrastructură și multe sectoare care trebuie redresate. Vom prezenta planul public săptămâna viitoare. Deja începem să finanțăm măsurile. Este o veste foarte bună. Sunt convins că vom reuși să aducem economia pe drumul pe care îl vrem”, a spus Klaus Iohannis.

x close