Antena 3 CNN Actualitate Ședință CSAT pe tema securității la Marea Neagră și tensiunilor la granița cu Ucraina

Ședință CSAT pe tema securității la Marea Neagră și tensiunilor la granița cu Ucraina

Consiliul Suprem de Apărare a Țării se va reuni, marți, într-o ședință, convocată de președintele Klaus Iohannis, în urma tensiunilor din zona Mării Negre.

Ședință CSAT pe tema securității la Marea Neagră și tensiunilor la granița cu Ucraina
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    27 Apr 2021   •   07:58

Ședința va începe la ora 16.00 și va avea loc la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse tematici referitoare la:

- Starea de securitate în regiunea Mării Negre

- Implicații pentru România

- Încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, încă de joia trecută, că va convoca săptămâna aceasta o ședință a CSAT dedicată în special zonei de tensiune din Marea Neagră și comasării de trupe la granița de est a Ucrainei: „Îi asigur pe români că noi suntem pe fază”.

„Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte multă atenție aceste lucruri. Să nu-și imagineze cineva că noi stăm să așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă”, spunea Klaus Iohannis.

„Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo. Ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați, însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar și securitar, ci și diplomatic. Acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, dar îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, adăuga Iohannis.

×
Subiecte în articol: CSAT Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close