Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, răspuns scurt despre redeschiderea piețelor: ”Legea nu a ajuns la mine!”

Klaus Iohannis, răspuns scurt despre redeschiderea piețelor: ”Legea nu a ajuns la mine!”

Președintele Klaus Iohannis a făcut primele declarații după vizita la Spitalul Universitar de Urgenţă București. Printre altele, acesta a vorbit și despre vaccinul anti-COVID care ar putea fi disponibil la începutul anului viitor.

Klaus Iohannis, răspuns scurt despre redeschiderea piețelor: ”Legea nu a ajuns la mine!”
de Laura Dinu    |    30 Noi 2020   •   14:23

”În acest moment știm sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin care sunt în faze avansate de testare- aprobare și este posibil ca la începutul anului viitor să avem 2-3 tipuri de vaccin care toate să funcționeze foarte bine. Este destul de probabil să avem chiar de la începutul anului 1 vaccin sau 2 disponibile și pentru noi, în România, care sigur, vor fi suficiente pentru a vaccina întregul personal medical din România, majoritatea pacienților cu boli care au dovedit că sunt periculoase în combinația cu SARS CoV 2 și cred că asta este o veste foarte bună”, a declarat președintele Klaus Iohannis

”Cu toții pornim de la premisa că vaccinarea populației în masă se va putea petrece undeva în primăvară”, a adăugat Iohannis. 

”Chiar dacă mai sunt unii care comentează că vaccinul este nu știu cum, vă asigur că vaccinurile care se produc acum pentru această campanie sunt eficiente, sunt sigure. Și un lucra care este bun de știut, vaccinarea nu este obligatorie, dar sunt convins că prin rezultatele pe care le vom obține în primele luni de zile, cam toată lumea se va convinge de siguranța acestor vaccinuri și va dori să se vaccineze și în acest fel vom termina pandemia, pur și simplu!”, a concluzionat președintele. 

Ce se întâmplă cu piețele

Întrebat dacă va promulga legea care prevede redeschidea piețelor închise, președintele a declarat că aceasta nu a ajuns încă la el. 

"Legea pentru redeschidea piețelor nu a ajuns la mine legea", a răspuns, scurt, Klaus Iohannis. 

”Vom reuși să facem din sistemul nostru de sănătate un sistem performant pentru întreaga noastră regiune”

Cu privire la sistemul de sănătate, președintele s-a arătat optimist. 

“Am văzut astăzi un spital extrordinar de bine organizat și cu această ocazie vreau să felicit pe cei doi medici care m-au însoțit și întreg personalul de aici. E un spital care a reușit să pornească dintr-o situație complicată care a existat în luna martie și care a ajuns să funcționeze perfect. Cu toate, că în spital sunt și persoane cu COVID  și fără COVID, au reușit să separe fluxul într-un mod remarcabil și spitalul funcționează acum aproape ca în condiții fără pandemie. 

Îmi doresc foarte mult ca acest exemplu să fie preluat. Îmi doresc ca acest exemplu să fie folosit atunci când vom construi întreaga reformă a sistemului de sănătate după alegeri. Sunt hotărât să urmăresc după alegeri cu o nouă majoritate parlamentară, cu un guvern sprijinit solid din Parlament, sunt convins că putem  să punem pe picioare o astfel de reformă care dă o cu totul altă față întregului sistem de sănătate din România.

Ce am văzut astăzi îmi reconfirmă că avem în spitale oameni performanți, organizați, dedicați 100% muncii pe care o fac. Este o rază de lumină pe care o subliniez astăzi și îmi dă convingerea că vom reuși să facem din sistemul nostru de sănătate un sistem performant pentru întreaga noastră regiune”, a declarat Klaus Iohannis. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close