Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre profesorul care a parodiat obligativitatea măştii în şcoli: ''Este jalnic!''

Klaus Iohannis, despre profesorul care a parodiat obligativitatea măştii în şcoli: ''Este jalnic!''

Fenomenul ''fără botniţă'' ajunge şi în şcoli. Un profesor din Oradea s-a ales cu dosar penal după ce a parodiat obligativatea purtării măştii în şcoli. Dascălul şi-a îndemnat elevii să poarte la ore măşti de clown şi de animale, în locul celor sanitare, apoi a surprins circul în imagini. Președintele Klaus Iohannis spune că nu se poate tolera un astfel de comportament şi este convins că vor fi luate măsuri în acest caz. De altfel şi premierul Ludovic Orban susţine că pentru instigarea şi nerespectarea reguilor, dascălul trebuie înlăturat atât de la catedră, cât şi din sistemul de învăţământ.

Klaus Iohannis, despre profesorul care a parodiat obligativitatea măştii în şcoli: ''Este jalnic!''
de Iulia Gorgorin    |    23 Sep 2020   •   20:35

Protestul organizat de un profesor de sport de la un liceu din Oradea, chiar în sala de clasă l-a indigant pe preşedintele Klaus Iohannis.

''Din informaţiile mele, un caz singular, reprobabil. Nu cred că putem să tolerăm aşa ceva şi sunt convins că cei de la Inspectortul Şcolar şi Consiliul de Administraţie a Liceului vor lua măsurile de rigoare. Este jalnic!'', a spus Klaus Iohannis în cadrul conferinţei de presă de miercuri.

Dascălul, adept al mişcării "fără botniţă", a transformat ora de la şcoală în circ şi la propriu, şi la figurat. La îndemnul lui, elevii au purtat măşti de carnaval.

Cadrul didactic, de sub masca de clown, îi numeşte "animăluţe'' pe elevi, care şi ei au primit sfatul de purta măşti de carnaval

 ''Haideţi să vedem cum arată animăluţele din jurul nostru care nu au voie să părăsească ţarcul, au doar cinci minute de pauză, n-au voie să îşi dea măştile jos, merg la toaletă pe rând'', spune profesorul în timp ce se filma cu o mască de clown pe faţă.

Profesorul nu ar da o notă de trecere Guvernului, pentru măsurile impuse în şcoli. În replică, premierul Ludovic Orban susţine că demersul dascălului este incalificabil.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a făcut plângere penală împotriva profesorului pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele profesorului şi că, între timp, a început şi o anchetă discilpinară în cazul acestuia.

×
Subiecte în articol: jalnic profesor Oradea Klaus Iohannis
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close