Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, replică pentru Opoziție: Eu sunt garantul respectării Constituției!

Klaus Iohannis, replică pentru Opoziție: Eu sunt garantul respectării Constituției!

Klaus Iohannis, replică pentru Opoziție: Eu sunt garantul respectării Constituției!
05 Oct 2016   •   21:20

Președintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, la plecarea de la Ateneul Român, unde a participat la repetiţia generală cu public a operei "Parsifal" de Richard Wagner, actul I, acuzațiile lansate de liderii opoziției potrivit căreia încalcă grav Constituția atunci când spune pe cine ar desemna sau nu pentru funcția de premier, după alegeri.

”Eu nu încalc Constituția. Eu sunt garantul respectării Constituției. Și orice fac va fi în limita și în litera Constituției. Dacă ei văd treburile altfel, le recomandă să o și deschidă, dacă o tot citează”, a spus Klaus Iohannis.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe Iohannis că "a intrat masiv în campania electorală" şi că "încalcă grav Constituţia" atunci când spune că nu va desemna ca premier o persoană urmărită sau condamnată penal.

”Iohannis confirmă acum ceea ce am spus mai de mult, ceea ce îi spune doamna co-preşedintă sau acum nu ştiu, am înţeles că e preşedinte la PNL. Adică nu vrea să îi iasă din cuvânt. Să ieşi înaintea alegerilor, să spui pe cine ai prefera, respectiv pe Cioloş şi pe cine nu ai pune, asta încalcă grav Constituţia. Eu cred că în felul ăsta se va suspenda din ce în cel mai mult'', a afirmat Dragnea.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close