Antena 3 CNN Actualitate Întâlnire de gradul zero! Klaus Iohannis, discuții cruciale cu Ludovic Orban la Palatul Cotroceni

Întâlnire de gradul zero! Klaus Iohannis, discuții cruciale cu Ludovic Orban la Palatul Cotroceni

Întâlnire de gradul 0 pe scena politică. Klaus Iohannis l-a chemat astăzi, la discuții, pe Ludovic Orban.

Întâlnire de gradul zero! Klaus Iohannis, discuții cruciale cu Ludovic Orban la Palatul Cotroceni
de Laura Dinu    |    15 Dec 2020   •   09:20

Potrivit unor surse, liderul Partidului Național Liberal și șeful statului vor să găsească o soluție pentru a ieși din blocajul creat de șefia Camerei Deputaților. 

Sursele liberale spun că, la ședință, ar urma să se discute despre acest blocaj între PNL și USR PLUS, rezultat în urma neînțelegerilor cu privire la funcția de președinte al Camerei Deputaților. Astfel, se caută variante pentru a-i convinge pe cei de la USR să cedeze, însă rămâne de văzut care va fi și opinia șefului statului, Klaus Iohannis

Una dintre variante ar putea fi încercarea de a-i convinge pe cei de la USR să cedeze șefia Camerei Deputaților și să ia șefia Senatului, dar asta ar înseamna un pas în spate pentru Alianță. 

O altă variantă a liberalilor, variantă dorită de mulți dintre membrii PNL, ar fi întoarcerea lui Ludovic Orban la Palatul Victoria, asta înseamnând cedarea Camerei Deputaților către liderii USR. 

Există și o a treia variantă și anume un vot final pentru sefia Camerei Deputaților în Parlament, însă voci liberale spun că aceasta ar fi o lovitură de imagine pentru PNL, întrucât ar avea nevoie de votul mai multor partide, inclusiv al celor de la Partidul Social Democrat. 

Potrivit surselor, nu este exclus nici ca președintele Klaus Iohannis să readucă în discuție varianta Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close