Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis va participa la Summitul Parteneriatului Estic și la reuniunea Consiliul European

Klaus Iohannis va participa la Summitul Parteneriatului Estic și la reuniunea Consiliul European

Președintele Klaus Iohannis va participa la Summitul Parteneriatului Estic și la reuniunea Consiliul European. Acestea vor avea loc în perioada 15-16 decembrie 2021.

Klaus Iohannis va participa la Summitul Parteneriatului Estic și la reuniunea Consiliul European
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    14 Dec 2021   •   12:41

Administrația Prezidențială anunță că șeful statului va merge la Bruxelles, unde vor avea loc cele două evenimente.

Este cel de al șaselea Summit al Parteneriatului Estic. Evenimentul va fi prezidat de Charles Michel, președintele Consiliului European.

Vor fi prezenți șefii de stat și de guvern ai statelor membre UE, liderii politici ai celor cinci state partenere: Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia și Azerbaidjan, dar și Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, și Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.

”În cadrul Summitului urmează să fie adoptată o Declarație comună care va stabili viziunea strategică pentru perioada post-2020 a Parteneriatului Estic,” anunță Administrația Prezidențială.

Reuniunea Consiliului European are ca principare teme de discuție ”coordonarea europeană în contextul pandemiei de COVID-19, gestionarea situațiilor de criză și reziliența la acestea, prețurile la energie, securitatea și apărarea Uniunii Europene, aspectele externe ale migrației, relațiile externe ale Uniunii, cu accent pe situația de la frontierele UE cu Ucraina și Belarus şi pregătirea Summitului UE-Uniunea Africană din februarie 2022”.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close