Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, reacție după teleconferința cu Joe Biden: ”Situația de securitate continuă să fie critică”

Klaus Iohannis, reacție după teleconferința cu Joe Biden: ”Situația de securitate continuă să fie critică”

Klaus Iohannis a participat vineri seară la o teleconferință cu liderii UE NATO, condusă de Joe Biden. La final, șeful statului a transmis că situația de securitate continuă să fie critică.

Klaus Iohannis, reacție după teleconferința cu Joe Biden: ”Situația de securitate continuă să fie critică”
Sursa foto: Twitter/ Klaus Iohannis
de Cerasela Stafie    |    18 Feb 2022   •   23:59

”Apel de coordonare important găzduit de președintele Biden, întrucât situația de securitate continuă să fie critică. Trebuie să ne arătăm unitatea și să continuăm să consolidăm și mai mult descurajarea și apărarea NATO pe Flancul Estic”, a scris Iohannis pe Twitter.

Joe Biden a postat și el o remarcă cu privire la discuția purtată: ”am vorbit astăzi cu aliații și partenerii transatlantici pentru a discuta despre consolidarea militară a Rusiei în și în jurul Ucrainei. Am convenit cu privire la sprijinul nostru pentru Ucraina, pentru a continua eforturile diplomatice și ne-am afirmat disponibilitatea de a impune costuri masive Rusiei în cazul în care aceasta alege un nou conflict”.

Și liderii Uniunii Europene au împărtășit primele reacții după teleconferința de vineri seară cu președintele american Joe Biden. Au precizat că Ucraina este liberă și suverană

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a publicat pe Twitter o postare în care spune că situația este îngrijorătoare: ”În VTC din această seară cu liderii UE din NATO, am împărtășit îngrijorarea cu privire la situația din și în jurul Ucrainei, care rămâne amenințătoare”

”Mai e timp pentru diplomație și soluție pașnică. Dar în cazul în care Rusia alege agresiune, un pachet robust de sancțiuni este gata. Ucraina este liberă și suverană”, a adăugat aceasta.

Charles Michel, președintele Consiliului European, a transmis și el un mesaj: ”în apelul cu liderii americani și transatlantici s-a discutat situația despre Rusia și Ucraina. S-a cerut o detensionare imediată pe fondul unor rapoarte alarmante”.

”UE este dedicată diplomației și unită în sprijinirea Ucrainei”, a adăugat.

.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close