Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: "Până nu vom avea un vaccin eficient, vom menţine măsurile restrictive severe"

Klaus Iohannis: "Până nu vom avea un vaccin eficient, vom menţine măsurile restrictive severe"

Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă, după ce s-a întâlnit cu experţii responsabili de gestionarea pandemiei de COVID. La şedinţă au participat premierul, mai mulţi membri ai Guvernului, dar şi medici şi specialişti epidemiolologi.

Klaus Iohannis: "Până nu vom avea un vaccin eficient, vom menţine măsurile restrictive severe"
Sursa foto: Presidency
de Claudia Popovici    |    10 Noi 2020   •   19:11

Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis:

"Până când nu vom avea un vaccin eficient, nu există o altă soluţie decât impunerea unor noi măsuri restrictive severe, pentru a plafona curba infectărilor.

Aceasta este singura strategie funcţională şi este adoptată de toate ţările în care se înregistrează o explozie de cazuri noi de îmbolnăvire.

România se confruntă cu o situaţie extrem de complicată, iar restricţiile care au intrat în vigoare de ieri au un singur scop: protejarea populaţiei şi reducerea presiunii uriaşe, care apasă pe sistemul sanitar.

Este imperativ să evităm blocarea spitalelor şi să dăm şansă la tratament tuturor celor bolnavi, fie că suferă de COVID 19, fie că suferă de alte afecţiuni.

Este de înţeles că aceste măsuri nu sunt deloc populare, produc supărare şi sunt greu de acceptat după un an în care am fost nevoiţi să ne schimbăm radical modul de viaţă.

Din păcate, din cauza virulenţei acestui virus am văzut cu toţii că reglementările mai puţin restrictive s-au dovedit insuficiente. Suntem într-un moment în care este vorba de noi toţi la un loc.

Lupta cu pandemia este şi un test al solidarităţii pe care suntem obligaţi să-l trecem

Veştile privind apariţia cât mai rapidă a unui vaccin sunt destul de bune în acest moment, dar trebuie să rămânem în continuare realişti şi să înţelegem că mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă.

Din fericire, România va beneficia în mod echitabil de aceste vaccinuri.

Avem deja o strategie de vaccinare anti-COVID şi sunt stabilite obiectivele şi activităţile pentru implementarea acestora

Am discutat şi despre posibilităţile de stocare şi distribuţie pentru diferite tipuri de vaccinuri şi am stabilit instituţiile responsabile în acest sens.

Precizez din nou că de vaccin va beneficia iniţial tot personalul din domeniul sănătăţii şi persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe de boală. 

Este esenţial să avem o bună comunicare a tuturor măsurilor atât către personalul medical, cât şi către cetăţeni. 

Cred că o campanie de vaccinare anti-COVID bine organizată şi comunicată eficient ne va da şansa de a ne reîntoarce mai repede la normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii."

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close