Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: ”Românii pot sta liniștiți. Îngrijorările legate de Moldova nu au nicio justificare, sunt speculații”

Klaus Iohannis: ”Românii pot sta liniștiți. Îngrijorările legate de Moldova nu au nicio justificare, sunt speculații”

Românii pot sta liniștiți, țara noastră este bine apărată, a asigurat, joi, președintele Klaus Iohannis la summitul NATO de la Bruxelles.

Klaus Iohannis: ”Românii pot sta liniștiți. Îngrijorările legate de Moldova nu au nicio justificare, sunt speculații”
de Milena Niță    |    24 Mar 2022   •   10:58

În plus, mai spune șeful statului, nu sunt informații acum că Moldova ar fi ținta vreunui atac.

”Românii pot sta liniștiți, România este în siguranță, este apărată de cea mai mare alianță, dar nici îngrijorările legate de Moldova nu au o justificare, nu există niciun fel de date, în afară de speculații în media, că Moldova ar fi ținta vreunui atac sau ar fi planificată o acțiune care privește Moldova.

Niciun român nu trebuie să se teamă. Militarii noștri sunt bine pregătiți, România nu e în pericol.

Agresorul e Rusia și noi trebuiie să construim o apărare foarte solidă”, a spus, joi, la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis.

Acesta spune că Moldova trebuie ajutată, dar că altele sunt problemele țării.

”Problemele Moldovei vin din numărul mare de refugiați, din slăbiciunea economică și din situația energetică. 

Moldova este stat captiv, primește energie doar din două surse: din Rusia și din Transnistria, și cam acestea sunt problemele Moldovei și aici putem să ajutăm cu finanțări, cu transfer de energie și sigur cu sprijin pentru economia Moldovei, dar, dincolo de asta, nu avem la momentul acesta niciun fel de date că ar exista alte amenințări”, a adăugat șeful statului.

Iohannis, la summitul de la Bruxelles: ”NATO a aprobat grupul de luptă ce va fi poziționat în Romania”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la summitul de la Bruxelles, că NATO a aprobat grupul de luptă ce va fi poziționat în Romania și a salutat decizia unui asemenea grup multinațional.

Avem o veste foarte bună: conform declarației lui Jens Stoltenberg, deja NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziționat în România, e cel pe care l-am solicitat, am sperat să se realizeze repede și s-a realizat.

Este acel grup de lucru pentru care Franța va fi națiune-cadru. Urmează discuții să vedem cine mai participă. Sunt foarte bucuros că s-a decis deja”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Klaus Iohannis
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close