Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Românii au dovedit prin vot că orice schimbare începe de la o aspirație

Klaus Iohannis: Românii au dovedit prin vot că orice schimbare începe de la o aspirație

Klaus Iohannis: Românii au dovedit prin vot că orice schimbare începe de la o aspirație
Sursa foto: Foto: presidency.ro
04 Iun 2019   •   11:16

Președintele Klaus Iohannis, prezent la Forumul Internațional al Societății Civile, a declarat că prin prezența la vot pentru alegerile europarlamentare românii  „au transmis un mesaj clar, un mesaj pro-european, au hotărât că locul României este, fără îndoială, în UE”. 

„Își doresc un parcurs european pentru România, în ciuda încercărilor eșuate de a slăbi încrederea cetățenilor în proiectul european. Românii au dovedit prin vot că orice schimbare începe de la o aspirație și de la înțelegerea modului în care funcționează lumea de astăzi. Românii au transmis un mesaj clar, un mesaj pro-european, au hotărât că locul României este, fără îndoială, în UE, în rândul statelor care susțin și cred în proiectul european și, pe scurt, au demonstrat că își doresc să se implice activ în apărarea statului de drept. E un semn clar că spiritul civic a devenit și mai prezent, lucru care nu poate fi decât în beneficiul societății române și care nu poate fi decât în beneficiul societății române și care demonstrează forța ei de regenerare”. 

„În România, ca și în alte state ale UE, cetățenii au respins discursul anti-european. Prin aceste alegeri, majoritatea cetățenilor statelor membre au dovedit că înțeleg pericolele curentelor eurofobe, extremiste, naționaliste și populiste. E un moment potrivit să continuăm să găsim soluții pentru apărarea democrației, a statului de drept, a valorilor europene. Aceste lucruri sunt posibile prin educație”, a mai spus Iohannis. 

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close