Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: ''În această etapă, nu intenţionez să reintroduc starea de urgenţă!"

Klaus Iohannis: ''În această etapă, nu intenţionez să reintroduc starea de urgenţă!"

Preşedintele Klaus Iohannis respinge ideea revenirii la starea de urgenţă. ''În această etapă, nu intenţionez să reintroduc starea de urgenţă'', a precizat şeful statului, după discuţia avută cu specialiştii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Klaus Iohannis: ''În această etapă, nu intenţionez să reintroduc starea de urgenţă!"
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    09 Oct 2020   •   16:55

''Am discutat aceste chestiuni, fiindcă sperietoarea cu starea de urgenţă este vehiculată cam de multă lume şi vă spun încă o dată. Nu intenţionez să revenim la starea de urgenţă. Există măsuri mai puţin dure care au efecte poate chiar mai bune.

Nu avem nevoie să închidem toată ţara pentru a avea un efect de îngrădire pentru a purta mască. Nu este nevoie de stare de urgenţă. În această etapă, nu intenţionez să reintroduc starea de urgenţă, dar sunt adeptul măsurilor preventive tip mască, tip distanţă'', a declarat vineri Klaus Iohannis.

În contextul numărului crescut de infectări cu COVID-19, Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis vineri un mesaj Ro-Alert prin care locuitorii Capitalei sunt avertizați că nivelul de răspândire a noului coronavirus este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori, și sunt îndemnați să respecte cu strictețe regulile sanitare.

De altfel, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că, dacă numărul de infectări va continua să crească, masca va trebui purtată în toate spațiile publice, nu doar în zonele aglomerate. 

Potrivit ultimului bilanț prezentat de GCS, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.186 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, dar și 52 de noi decese.

×
Subiecte în articol: stare de urgenta Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close