Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Sunt îngrijorat de numărul mare de îmbolnăviri! Nu dorim să reimpunem măsuri!

Klaus Iohannis: Sunt îngrijorat de numărul mare de îmbolnăviri! Nu dorim să reimpunem măsuri!

Klaus Iohannis a făcut, joi, declarații de presă. Președintele s-a declarat îngrijorat de creșterea numărului de îmbolnăviri de coronavirus.

Klaus Iohannis: Sunt îngrijorat de numărul mare de îmbolnăviri! Nu dorim să reimpunem măsuri!
Sursa foto: Presidency
de Laura Dinu    |    18 Iun 2020   •   14:22

”Trebuie să vă spun că sunt îngrijorat. Sunt îngrijorat pentru că am văzut în ultimele zile, un număr mare de noi pacienți infecțați cu noul virus. Și astăzi sunt peste 300 de persoane detectate cu acest virus și cred că este cazul să mai subliniez câteva lucruri.

S-a renunțat la multe restricții și s-au luat măsuri de relaxare. Dar dați-mi voie să fiu foarte clar! Virusul nu pleacă în vacanță, nici în concediu, virusul este în comunitate!”

Acesta a declarat că, în așa numia Opoziție, apar afirmații ”dintre cele mai ciudate și nepotrivite pentru această perioadă”. 

”Virusul nici nu pleacă dacă votează sau nu votează Parlamentul sau Opoziția”. 

Președintele a avertizat românii că trebuie să respecte măsurile de protecție dacă vor ca virusul să nu fie răspândit mai mult. 

”Vă spun foarte clar! Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț și foarte importante. Masca vă protejează și îi protejează pe ceilalți. Distanța trebuie păstrată peste tot unde se poate. Igiena mâinilor, importantă! Noi nu dorim să reimpunem măsuri de restricție, pentru că vrem să redăm românilor o viață cât de cât normală”.

Iohannis a subliniat însă că această nouă normalitate nu poate fi un succes dacă respectarea acestor norme minimale nu sunt respectate. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close