Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, despre vaccinul anti-COVID: "Vaccinarea se va face la locul de muncă şi prin centre drive-thru"

Iohannis, despre vaccinul anti-COVID: "Vaccinarea se va face la locul de muncă şi prin centre drive-thru"

Preşedintele Klaus Iohannis a avut luni o întâlnire cu mai mulţi specialişti şi membri ai Guvernului pe tema vaccinării anti-COVID.

Iohannis, despre vaccinul anti-COVID: "Vaccinarea se va face la locul de muncă şi prin centre drive-thru"
de Claudia Popovici    |    23 Noi 2020   •   17:12

Şedinţa s-a ţinut la Palatul Cotroceni iar preşedintele Klaus Iohannis împreună cu miniştrii Marcel Vela, Nelu Tătaru şi Nicolae Ciucă au discutat despre strategia care trebuie aplicată în perioada următoare, astfel încât vaccinul să fie distribuit populaţiei cât mai repede. 

La final, şeful statului a ţinut o declaraţie de presă.

"Vaccinul anti-COVID a devenit speranţa noastră de a ne reîntoarce la o viaţă normală.

Când vaccinurile vor ieşi din producţie, va trebui să ne asigurăm că le putem distribui tuturor, în mod echitabil.

De aceea am convocat o întrunire cu miniştrii Sănătăţii, Apărării şi Afacerilor Interne pentru a discuta despre campania anti-COVID.

De eficienţa campaniei depinde stoparea pandemiei şi protejarea vieţii românilor

Avem de a face cu adevărată problemă de securitate naţională, pe care o abordăm cu responsabilitate, pentru a garanta siguranţa cetăţeanului. 

Autorităţile s-au mobilizat foarte bine şi acum avem o strategie anti-COVID care va fi aprobată în zilele următoare", a spus preşedintele, după discuţia de la Palatul Cotroceni.

Cum va decurge vaccinarea

"Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare fac parte personalul din domeniul sănătăţii, ca şi cel din centre rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie in cadrul infecţiei şi personalul din domenii cheie pentru funcţionarea societăţii.

Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor şi iniţierea vor fi stabilite în funcţie de aprobarea, producţia şi alocarea de vaccinuri către fiecare ţară.

Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din sistemul de sănătate şi prin centrele de vaccinare fixe şi mobile, echipe mobile, reţeaua de medicină de familie şi centre drive-thru pentru celelalte categorii de populaţie.", a mai spus preşedintele

"Vaccinurile sunt sigure şi eficiente"

"Strategia de distribuţie va ţine cont de condiţiile specifice de stocare şi transport necesare pentru fiecare vaccin în parte, MApN fiind cel care va asigura gestionarea depozitului central precum şi a celorlalte şase depozie regionale, de unde se va face distribuţia către centrele de vaccinare locale fixe şi mobile.

Toate informaţiile oficiale vor fi comunicate pe un site special dedicat campaniei. 

Comitetul Naţional de Coordonare a avut discuţii atât cu organizaţiile profesionale, cât şi cu asociaţiile de pacienţi şi îşi propune să deruleze întâlniri cu corpul medical, dar şi cu reprezentanţii mass-media.

Vaccinurile, odată aprobate de organismele internaţionale, sunt sigure, sunt eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii.", a conchis preşedintele.

 

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close