Antena 3 CNN Actualitate La Buşteni se desfăşoară etapa a IV-a a Cupei Mondiale de escaladă pe gheaţă

La Buşteni se desfăşoară etapa a IV-a a Cupei Mondiale de escaladă pe gheaţă

La Buşteni se desfăşoară etapa a IV-a a Cupei Mondiale de escaladă pe gheaţă
Sursa foto: Escalada pe gheata
07 Feb 2009   •   11:20

La Buşteni au început Zilele Zăpezii, eveniment care cuprinde şi etapa a IV-a a Cupei Mondiale de escaladă pe gheaţă. Urmăriţi de zeci de turişti români şi străini, cei mai buni alpinişti ai lumii concurează pentru titlul mondial. Probele de escalada în viteza şi cele de dificultate i-au solicitat la maximum pe concurenţi. Traseul de dificultate, a fost ţinut secret până la ora intrării sportivilor în concurs, iar pentru privitori a fost un spectacol extraordinar.
Pentru acest eveniment, organizatorii au ridicat un panou de gheaţă, înalt de aproximativ 18 metri. "Acest panou vertical, care s-a construit cu destulă greutate şi cu o finanţare din partea, Consiliului Local de aproximativ 70-80.000 de euro, este atracţia acestui mare eveniment", spune Emanoil Sabin, primarul Buşteniului. Gradul de dificultate al traseelor marcate în colosul de gheaţă artificială i-a determinat pe specialişti să declare că Buşteniul are acum cea mai modernă structură de căţărare din Europa.
Problema cea mai mare a organizatorilor a fost vremea, prea caldă pentru această perioadă. Totuşi instalaţia de răcire adusă special din Canada a făcut ca temperaturile de afară să nu afecteze în mod deosebit gheţarul artificial:
Cei mai buni 50 de alpinişti ai lumii îşi dispută la Buşteni titlul mondial de căţărare pe gheaţă. Premiile sunt în valoare de 18.000 de euro. Sursa foto: schi-romania.blogspot.com
Antena 3

×
Subiecte în articol: Cupa Mondiala
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close