Antena 3 CNN Actualitate La Sănătăte s-au luat limuzine de 69.000 $

La Sănătăte s-au luat limuzine de 69.000 $

La Sănătăte s-au luat limuzine de 69.000 $
12 Apr 2007   •   14:39

Verificările efectuate de Curtea de Conturi au scos la iveală o serie de nereguli referitoare la modul de utilizare a fondurilor alocate de la bugetul de stat şi din împrumuturi la Ministerul Sănătăţii pentru anul 2005, scriu jurnaliştii de la ?Gândul?. Printre neregulile descoperite se numără şi achiziţionarea unor automobile a căror destinaţie a fost modificată curând după achiziţionare.

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat pentru demnitarii săi, în anul 2005, patru automobile în valoare totală de 69.000 dolari, din banii destinaţi reformării sistemului sanitar. Iniţial, Ministerul Sănătăţii a contractat un împrumut extern pentru finanţarea proiectului destinat reformei din sistemul sanitar, iar achiziţia maşinilor era inclusă în acest proiect, ele urmând să servească la monitorizarea activităţii de la nivelul judeţelor şi unităţilor sanitare implicate în proiect.

Numai că, după achiziţionare, automobilele au trecut în parcul auto al demnitarilor, ceea ce contravine legii datoriei publice, scriu jurnaliştii care îi citează pe oficialii Curţii de Conturi a României. Conform legii, este interzisă utilizarea fondurilor în lei şi în valută, provenite din contractarea datoriei publice, în alte scopuri decât cele pentru care au fost contractate, cum s-a întâmplat în cazul de faţă.

Situaţia a fost şi mai mult complicată deoarece, spun jurnaliştii, contabilii de la Sănătate, nu au înregistrat toate operaţiunile acestui credit extern. Din acest motiv, Curtea de Conturi nu a putut verifica modul de utilizare a acestui împrumut, precum şi realitatea şi legalitatea operaţiunilor.

Antena 3

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close