Antena 3 CNN Actualitate Lanţ uman anti-Băsescu la Cotroceni

Lanţ uman anti-Băsescu la Cotroceni

Lanţ uman anti-Băsescu la Cotroceni
30 Mai 2007   •   08:28

Un lanţ uman reprezentând un protest civic împotriva manifestărilor violente, a limbajului vulgar şi a atitudinilor cu caracter sexist, rasist şi discriminatoriu din spaţiul public românesc va avea loc miercuri după-amiază, la Palatul Cotroceni. Acţiunea este urmare a incidentului în care au fost implicaţi preşedintele Traian Băsescu şi jurnalista Andreea Pană. Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă, acţiunea se va desfăşura pe trotuarul din faţa Palatului Cotroceni, pe Bulevardul Cotroceni, între Grădina Botanică şi intersecţia cu Bulevardul Grozăveşti.

?Preşedintele Traian Băsescu este un model la care se raportează cetăţenii acestei ţări. Orice gest şi atitudine făcută publică a domniei sale poate genera reacţii şi influenţa opinii şi comportamente. Este important ca preşedintele să trateze cu responsabilitatea proprie statelor democratice şi civilizate ale Europei situaţia creată în data de 19 mai, când a reacţionat în mod incalificabil faţă de o jurnalistă de la un post de televiziune. Astfel de incidente au un impact negativ major asupra unei societăţi, mai ales a uneia cu deprinderi democratice precare?, se precizează în comunicat.

Totodată, în comunicat se solicită şefului statului 'să prezinte scuze explicite în care să recunoască public că gestul domniei sale este unul regretabil'. ?De asemenea, îi cerem să se implice activ, pe viitor, în campaniile şi politicile publice care au drept scop apărarea drepturilor fiinţei umane şi diminuarea discriminărilor de orice fel. Pentru ca aceste demersuri să fie credibile este necesar ca domnia sa să înceteze orice fel de colaborări şi asocieri cu PNG, partid al cărui lider, Gigi Becali, este recunoscut pentru reacţiile violente cu caracter rasist, xenofob şi fundamentalist religios?, se mai arată în comunicat.

Rompres

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close