Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruţa Kovesi, despre cât de greu i-a fost să acceadă în carieră

Laura Codruţa Kovesi, despre cât de greu i-a fost să acceadă în carieră

Laura Codruţa Kovesi, despre cât de greu i-a fost să acceadă în carieră
30 Sep 2015   •   09:15

Şefa DNA, Laura Codruța Kovesi a explicat, într-un interviu acordat revistei Psychologies, cât de greu i-a fost să acceadă în carieră, mai ales în condițiile în care bărbaţii sunt preferaţi în funcţii înalte. În acest context, șefa DNA a vorbit despre puterea pe care o au femeile în societatea românească, despre feminism, precum și despre cât de mult trebuie să muncească o femeie pentru a dovedi că își poate exercita meseria la fel de bine ca un bărbat, scrie romanialibera.ro.

Astfel, Kovesi a ținut să arate că profesionalismul şi aptitudinile manageriale sunt importante, indiferent dacă eşti femeie sau bărbat. Mai mult, șefa DNA a arătat că ”puterea” poate fi deținută, la fel de bine, și de o femeie, și de un bărbat.

”Nu ştiu dacă există o conexiune directă între putere şi feminitate, sau între putere şi calitatea de a fi bărbat. Cred că puterea poate fi deţinută şi de o femeie, şi de un bărbat, la fel de bine. Mai important e felul cum se exercită puterea respectivă. Faptul că eşti femeie te influenţează în maniera ta de a exercita puterea? Eu nu simt asta...Cred că ţine de personalitatea şi caracterul fiecăruia. Acestea sunt esenţiale când deţii puterea. Poţi fi o femeie puternică sau un bărbat puternic indiferent de mediu şi de meserie”, a declarat Kovesi.

Totuși, șefa DNA a spus că, în condițiile în care femeile ajung să lucreze într-un domeniu specific bărbaţilor, acestea vor trebui să muncească mai mult ca să dovedească că sunt la fel de bune ca un bărbat.

”Sigur, e cazul tuturor profesiilor unde bărbaţii predomină. În Armată sau în oricare domeniu unde e nevoie şi de forţă fizică. În general, atunci când lucrezi într-un mediu predominant masculin, trebuie să faci un efort mai mare să dovedeşti că eşti la fel de competitivă ca ei”, a apreciat șefa DNA.





×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close