Antena 3 CNN Actualitate Cand vor fi gata legea cartelelor pre-pay şi legea Big Brother

Cand vor fi gata legea cartelelor pre-pay şi legea Big Brother

Cand vor fi gata legea cartelelor pre-pay şi legea Big Brother
13 Apr 2016   •   21:56

Presedintele Klaus Iohannis a continuat miercuri consultarile cu partidele si formatiunile parlamentare pe tema celor trei legi de securitate nationala. La final, seful statului a facut o sinteza a discutiilor.

La finalul consultarilor, presedintele Iohannis a facut o declaratie de presa, in care a precizat ca „foarte multe legi din domeniul securitatii nationale sunt invechite, sau inadecvate, sau greu de aplicat la situatia in care suntem astazi”, printre acestea mentionand legile care se refera la organizarea armatei, si cele privind aplicarea Strategiei Nationale de Aparare a Tarii.

„Toate aceste legi trebuie actualizate”, a spus seful statului. El a precizat ca, in urma consultarilor, au rezultat doua pachete legislative. Primul este in procedura avansata in Guvern si e format din legea de combaterea terorismului, cea a cartelelor pre-pay si cea a securitatii informatice. La sfarsitul lunii mai, acestea ar trebui sa ajunga la vot in Parlament.

Al doilea pachet contine legi care nu sunt inca in faze atat de avansate, unele fiind la nivel de draft. Pentru acesta, presedintele le-a propus partidelor infiintarea unei comisii speciale la Parlament, care, impreuna cu specialistii din Guvern si din institutiile vizate, sa elaboreze aceste proiecte de legi pana in 2017. „ In acest fel avem o mare sansa de a rezolva doua lucruri: profesionalizarea parlamentarilor care se ocupa de legile securitatii nationale si crearea unei continuitati de la acest Parlament la urmatorul Parlament, fiindca, o mare parte, probabil, din parlamentarii care vor incepe in aceasta toamna sa lucreze pe pachetul de legi se va regasi si in Parlamentul care se va constitui dupa alegeri”, a spus Iohannis.

Presedintele a precizat ca la Cotroceni nu s-au discutat detalii din legi, ci doar „calendarul si modul de abordare a intregii legislatii.”

Sursa: Stirile ProTV

×
Subiecte în articol: Legea Big Brother Klaus Iohannis
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close