Antena 3 CNN Actualitate Românii care vor mai beneficia de bilete de tratament balnear în 2024. Noi avantaje prevăzute în legea pensiilor

Românii care vor mai beneficia de bilete de tratament balnear în 2024. Noi avantaje prevăzute în legea pensiilor

Pensionarii românii care primesc bilete de tratament sau soţii acestora vor beneficia de noi avantaje începând de anul viitor.

Românii care vor mai beneficia de bilete de tratament balnear în 2024. Noi avantaje prevăzute în legea pensiilor
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    21 Dec 2023   •   14:00

Potrivit noii legi a pensiilor publice, ambii soți vor putea merge împreună la tratament balnear, cu condiția să acopere integral valoarea unuia dintre biletele de tratament.

Măsura va fi valabilă începând cu data de 1 septembrie 2024, atunci când ”se pot acorda bilete de tratament balnear, în condițiile prezentei legi, și soțului/ soției asiguratului/ pensionarului sistemului public de pensii, care nu este asigurat/ pensionar al sistemului public”, se arată în noua lege a pensiilor, respectiv Legea 360/2023.

Citește și: Un nou ajutor financiar, în valoare de 400 de lei, va fi acordat începând cu data de 1 ianuarie 2024 | Ministerul Muncii a făcut anunțul

De asemenea, noua lege a pensiilor mai prevede că asigurații și pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear, după cum urmează:

– gratuit – persoanele beneficiare de pensie de invaliditate din cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale;

– cu suportarea de către beneficiar a unei contribuții bănești – asigurații și pensionarii, alții decât cei prevăzuți la punctul anterior.

Noua reglementare a pensiilor prevede clar că durata biletului de tratament balnear este de 16 zile.

Durata tratamentului balnear este acum, potrivit Legii 263/2010, de 12-18 zile, potrivit Ministerului Muncii.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close