Antena 3 CNN Actualitate Lia Olguța Vasilescu amenință cu moțiunea de cenzură orice modificare la Legea pensiilor: 'Este inadmisibil și nu voi tolera'

Lia Olguța Vasilescu amenință cu moțiunea de cenzură orice modificare la Legea pensiilor: 'Este inadmisibil și nu voi tolera'

Lia Olguța Vasilescu, fost ministrul al Muncii, apără cu vehemență Legea pensiilor, spunând că aceasta „nu îi privește doar pe pensionari, ci e o lege de care vor beneficia și generațiile următoare”. Ea amenință că PSD va depune moțiune de cenzură în cazul în care liberalii vor decide să „atingă o singură virgulă din Legea pensiilor publice.”

Lia Olguța Vasilescu amenință cu moțiunea de cenzură orice modificare la Legea pensiilor: 'Este inadmisibil și nu voi tolera'
Sursa foto: Hepta
27 Mai 2020   •   22:36

Ea susține că Legea pensiilor nu prevede doar creșteri cu 40%, ci și corectarea inechităților din sistem.

”Am avut astăzi o discuție la Parlament, împreună cu liderii PSD. În momentul în care își vor asuma prin Ordonanță de Urgență să modifice măcar o virgulă în Legea pensiilor, care să nu uităm, este o lege cu rată de acceptabilitate de 90% (n.r. va fi depusă moțiunea de cenzură). Ea trebuie respectată, este o lege promulgată. Ar fi trebuit ca de la data de 1 ianuarie să înceapă recalcularea celor cinci milioane de dosare aflată în plată (...) Nu au analizat niciun dosar. Este clar că nu vor să respecte această lege. Domnul Cîțu ne spunea acum o lună că banii sunt prevăzuți în buget. În baza acestui lucru ei au crescut deficitul și s-au împrumutat la alte dobânzi, iar acum spun că nu mai sunt bani. Este inadmisibil și nu voi tolera.”, a spus Lia Olguța Vasilescu, în exclusivitate la Antena 3.

Olguța Vasilescu nu este de acord cu impozitarea suplimentară a pensiilor și spune că cei care au pensii mari au contribuit cu sume mari. Anunțul vine în contextul în care USR a anunțat că intenționează să propună o impozitare a pensiilor peste 3.500 de lei. 

Lia Olguța Vasilescu susține că banii pentru majorarea pensiilor au fost cuprinși în buget și este intrigată de comunicările ministrului Finanțelor Publice care susține că nu există o sursă de finațare pentru majorarea pensiilor. 

Membra PSD a dat exemplu de câteva calcule pentru categorii profesionale: „Conform simulărilor, pensia unui profesor universitar va fi de 8.100 lei, iar cea a unui medic de 5.000 de lei, în conditiile în care simulările sunt făcute la valoarea salariilor din 2017.”, a scris Olguța.

Lia Olguța Vasilescu anunță că se va pregăti moțiunea de cenzură dacă se intervine la Legea pensiilor

 

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close