Antena 3 CNN Actualitate Liceul ar putea deveni obligatoriu. Sindicaliştii s-au întâlnit din nou cu ministrul Educaţiei (VIDEO)

Liceul ar putea deveni obligatoriu. Sindicaliştii s-au întâlnit din nou cu ministrul Educaţiei (VIDEO)

Liceul ar putea deveni obligatoriu. Sindicaliştii s-au întâlnit din nou cu ministrul Educaţiei (VIDEO)
30 Iul 2009   •   19:24

Sindicaliştii din învăţământ şi ministrul Educaţiei au convenit ca durata învâţământului obligatoriu să ajungă la 12 ani, la care se adaugă şi un an de grădiniţă, pregătitor pentru şcoală. Ministrul Ecaterina Andronescu discută de joi dimineaţă cu sindicaliştii pe tema legilor Educaţiei.

Au existat însă şi puncte de vedere asupra cărora nu s-a căzut de acord. În timp ce ministrul Andronescu a susţinut că structura pachetului de legi din Educaţie pe care se discută în prezent este foarte bună, sindicaliştii au apreciat că aceasta este incompletă.

Nici sindicatele nu s-au înţeles între ele. Unii dascăli spun că părinţii care nu îşi trimit copii la cursuri ar trebui sancţionaţi. Alţii însă, spun că o familie nu poate fi condamntă dacă nu are bani pentru a-şi ţine copii în şcoală.

Aceasta este cea de-a doua întâlnire din această săptămână dintre Ecaterina Andronescu şi sindicalişti pe marginea viitoarelor legi ale educaţiei. Discuţiile vor continua însă, până când cele două părţi vor ajunge la un acord.

Ministrul şi-a exprimat speranţa ca acest pachet legislativ va fi finalizat până pe 14 august. De cealaltă parte, sindicatele spun că termenul propus de ministru nu este realist şi că în niciun caz nu vor accepta ca legile să fie adoptate prin răspundere ministerială.



Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close