Antena 3 CNN Actualitate Locatarii unui bloc ANL din Buhuşi au fost invadaţi de lilieci

Locatarii unui bloc ANL din Buhuşi au fost invadaţi de lilieci

Locatarii unui bloc ANL din Buhuşi au fost invadaţi de lilieci
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Ian 2016   •   15:42

Pentru al doilea an la rând, liliecii au ales să hiberneze în podul unuia dintre blocurile ANL din Buhuși. Locatarii au reclamat la primărie faptul că micile mamifere provoacă prea mult zgomot.

Pentru că speciile de lilieci din Romania sunt protejate, administratorul a apelat la cei de la Asociatia pentru Protectia Liliecilor care s-au deplasat de la Iaşi ca să mute colonia.

„A fost mutată o colonie de aproximativ 200 de Nyctalus noctula – lilieci de amurg. Din păcate o parte dintre lilieci nu au supraviețuit mutării. Deoarece liliecii sunt insectivori, aceștia iarna hibernează. Din această cauza nu trebuie deranjați, mai ales în perioada profundă de hibernare, când afară sunt temperaturi negative. Liliecii de amurg sunt, la origini, lilieci de scorbură, dar deoarece li s-a redus habitatul, frecventează din ce în ce mai mult adăposturile antropice, mai ales în perioada de hibernare (septembrie – aprilie).” – a declarat Viorel Pocora pentru buhusi.net.

De cealaltă parte, proprietarii apartamentelor spun că finisajele proaste le-au permis liliecilor să pătrundă în pod, aşa că au luat măsuri şi au înfundat cum au putut spaţiile pe unde pătrundeau aceştia.

×
Subiecte în articol: anl
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close