Antena 3 CNN Actualitate Lista celor 333 de abateri pentru care nu mai primeşti amendă din prima

Lista celor 333 de abateri pentru care nu mai primeşti amendă din prima

Lista celor 333 de abateri pentru care nu mai primeşti amendă din prima
Sursa foto: foto: Pixabay.com
31 Mar 2017   •   09:40

Hărţuirea sexuală a angajaţilor, vânzarea de lucrări de diplomă sau doctorat pentru plagiatori, abateri de la regimul silvic pedepsite mai aspru de anul trecut pentru a evita infrigementul, precum şi nedeclararea în termen a veniturilor sunt printre cele 333 de contravenţii care nu vor mai fi sancţionate decât cu avertisment şi nu cu amendă dacă este vorba de prima abatere, iar în 90 de zile se remediază.

Prevederile se regăsesc în proiectul de lege al prevenţiei pus, joi, în dezbatere publică de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Cele 333 de contravenţii sunt doar în stadiul de propunere, lista finală urmând a se decide după 1 mai, când expiră termenul dezbaterii publice.

Mai exact, potrivit proiectului, la prima constatare a unei contravenţii se încheie un proces verbal de constatare şi sancţiune cu avertisment, la care se anexează un plan de remediere. Termenul pentru intrarea în legalitate este de trei luni. Contravenientul beneficiază de aceste măsuri, o singură dată pentru oricare dintre contravenţiile menţionate în proiectul de lege, în termen de 3 ani de la data aplicării sancţiunii avertismentului.

Continuarea, pe Gandul.info

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close