Antena 3 CNN Actualitate Lista clădirilor cu risc seismic ridicat din Bucureşti şi Iaşi: sute de construcţii, în pericol de prăbuşire

Lista clădirilor cu risc seismic ridicat din Bucureşti şi Iaşi: sute de construcţii, în pericol de prăbuşire

Lista clădirilor cu risc seismic ridicat din Bucureşti şi Iaşi: sute de construcţii, în pericol de prăbuşire
Sursa foto: bulian rosie
27 Apr 2009   •   11:55

Cutremurul de sămbătă a adus din nou în discuţie problema clădirilor cu rism seismic ridicat. Oamenii stau cu frică în propriile case în condiţiile în care, în Capitală, doar 14 din cele 300 de imobile aflate în pericol de prăbuşire au fost consolidate până în prezent.

Specialiştii în construcţii şi cei din Primăria Capitalei spun că fondurile pentru lucrările de consolidare nu sunt folosite. Din nefericire, chiar asociaţiile de locatari sunt cele care întârzie sau blochează consolidarea acestor clădiri.

Până când se va găsi o soluţie, oameni speră ca marele cutremur să nu-i prindă într-una din aceste clădiri.

Vedeţi lista completă a clădirilor din Capitala încadrate în clasele de risc seismic I,II,III,IV şi categorii de urgenţă.

Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi în alte oraşe din România, unde numeroase clădiri prezintă risc seismic ridicat. Iată cum se prezintă situaţia în Iaşi:

Vedeţi aici lista clădirilor cu grad seismic ridicat din Iaşi.

Un raport ONU, dat publicităţii de curând, avertizează că peste un milion de români ar putea fi afectaţi, în cazul producerii unui seism de peste 7 grade pe scara Richter.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă seară, în jurul orei 20:25, în zona Vrancea, la o adâncime de 120 de kilometri. Seismul s-a resimţit şi în zona Capitalei, cu intensitatea de 3 - 4 grade pe scara Mercalli. Amplitudinea maximă înregistrată pe seismogramă a fost de aproximativ trei minute.

Surse: www.pmb.ro, www.imobiliareiasi.ro

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close