Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea a luat foc după ce s-a găsit pește stricat în magazine: Pedepsele vor fi extrem de dure

Liviu Dragnea a luat foc după ce s-a găsit pește stricat în magazine: Pedepsele vor fi extrem de dure

Liviu Dragnea a luat foc după ce s-a găsit pește stricat în magazine: Pedepsele vor fi extrem de dure
24 Mai 2019   •   11:40

Inspectorii ANPC au găsit, la controalele făcute la hypermarketuri din zona Bucureşti - Ilfov, peşte păstrat la temperaturi necorespunzătoare, peşte alterat sau peşte afumat cu data limită de consum depăşită, confiscând 1,6 tone de marfă şi aplicând amenzi contravenţionale în valoare de 200.000 de lei.

Citește și: Dezastru în magazinele din București și Ilfov. Sute de kilograme de pește alterat, găsite la vânzare

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a explicat că prin Legea dublului standard așa ceva nu se va mai putea întâmpla, iar sancțiunile vor fi de o duritate maximă.

”Asta arată, din păcate, că ceea ce spun eu foarte mult timp și anume că în România se comercializează de către multinaționale hrană stricată. Începe să se dovedească că așa este. Eu am văzut niște poze și nu recomand tuturor să vadă acele imagini.

Ce fac aceste mari lanțuri de magazine? În Occident pun carne proaspătă, pește proaspăt, legume proaspete pentru că cei de acolo trebuie să mănânce sănătos și ce nu se vinde pun la congelat. Ulterior, caută piețe unde să le plaseze și de obicei găsesc în România. Ceea ce am aflat de curând este că respectiva carne trimisă în România este deja stricată când se trimite la noi. Noi nu mai acceptăm așa ceva. Vom adopta toate măsurile necesare, de o duritate maximă pentru ca toți cei care să pedepsească acest dublu standard. Sancțiunile vor fi 4% din cifra de afaceri, confiscarea mărfurilor și trebuie să avem și o sanțiune penală, pentru că este vorba despre sănătatea populației. Odată ce legea va fi adoptată pedepsele vor fi extrem de dure, nu-și vor mai permite să facă așa ceva (...) Spuneți-mi ce producător român își permite să vândă carne stricată în Germania? Păi îl iau cu duba direct acolo.”, a declarat Liviu Dragnea, la DC News Live.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close