Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea: „Premier va fi cineva din PSD, care a lucrat la programul de guvernare” 

Liviu Dragnea: „Premier va fi cineva din PSD, care a lucrat la programul de guvernare” 

Liviu Dragnea: „Premier va fi cineva din PSD, care a lucrat la programul de guvernare” 
Sursa foto: Foto: Facebook
13 Noi 2016   •   22:00

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat un profil al premierului pe care social-democraţii îl vor propune după alegeri, dacă PSD şi ALDE vor obţine majoritatea de jumătate plus unu. Cea mai importantă condiţie este ca nominalizatul la şefia Executivului să aibă carnet de partid. 

„PSD nu va propune și nu va vota un prim-ministru care nu este membru PSD. Putem discuta despre motive: trebuie să fie un om politic cu experiență, un om care își asumă, care știe ce înseamnă răspundere și responsabilitate. Discutăm de dezvoltarea României. Nu putem să propunem și să susținem un om în care nu avem încredere 100% în capacitatea lui de a-și asuma responsabilități, în viziunea lui politică și în forța și autoritatea lui. Nu ne putem juca”, a subliniat liderul PSD la Turnu Măgurele.
A doua condiţie, mult mai restrictivă: respectivul trebuie să fi lucrat la programul de guvernare.

„Eu am lucrat la el, Victor Ponta, Bănicioiu, Teodorovici, Rovana Plumb, Marius Nica, Mihai Fifor, mai mulți colegi. Cred că Ionuț Vulpescu, nu cred că există vreo excepție dintre toți miniștrii care au fost în cabinetele Victor Ponta, au avut toți o contribuție mai mică sau mai mare la ideile din acest program. Nu este un program pus pe pilot automat. Orice program de guvernare poate fi pus în practică de un prim-ministru bun, pregătit și care știe acest program de guvernare, care a lucrat la el și care l-a înțeles și de o echipă guvernamentală formată din oameni care la fel au lucrat la acest program”, a declarat Dragnea, care a precizat că criteriile de integritate ale lui Iohannis nu vor fi luate în calcul: „Criteriile nu pot fi decât ale românilor. În momentul în care românii votează, înseamnă că și-au exprimat încrederea în niște oameni, în niște candidați, în niște partide pe care vor să le vadă la guvernare. Ar putea cineva din țară sau din afara țării să spună că votul românilor nu contează? Sigur, ar putea. Dar va fi puțin deranj”, a avertizat liderul PSD.

Liviu Dragnea a afirmat că PSD va avea o singură propunere pentru funcţia de premier şi că aceasta nu va fi schimbată, chiar dacă preşedintele Iohannis o va respinge.


 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close