Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, reacţie după condamnare: Fratele meu a murit din cauza acestui dosar. Familia mea e aproape distrusă. Sunt nevinovat

Liviu Dragnea, reacţie după condamnare: Fratele meu a murit din cauza acestui dosar. Familia mea e aproape distrusă. Sunt nevinovat

Liviu Dragnea, reacţie după condamnare: Fratele meu a murit din cauza acestui dosar. Familia mea e aproape distrusă. Sunt nevinovat
17 Mai 2015   •   20:21

Liviu Dragnea a vorbit, în ediţia de duminică a emisiunii "Punctul de Întâlnire", despre condamnarea la un an de înschisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012.

"E o mare nedreptate. Am două regrete uriaşe. (...) Fratele meu a murit din cauza acestui dosar. Familia mea e aproape distrusă. Simt o mare nedreptate pentru că, deşi am spus că respect decizia instanţei, eu nu sunt vinovat. (...) Ce legătură am eu cu oamenii din secţia de vot din Gorj sau din Olt", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Mai mult, Dragnea a arătat că "faptul că prezenţa la vot poate fi considerată folos necuvenit nepatrimonial mi se pare un precedent periculos".

"Poate fi considerată o condamnare pentru cele 7,4 milioane de voturi", a mai spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, despre demisia de la PSD: E o decizie dificilă

Întrebat despre efectele demisiei sale din funcţia de preşedinte executiv al PSD, Liviu Dragnea a spus că "nu e deloc uşor pentru PSD", şi asta pentru că "pune partidul într-o situaţie delicată într-un an pre-electoral".

Dragnea a afirmat că luni, în BP al PSD, se va decide cum va putea să ajute partidul în pregătirea campaniei electorale, în pofida demisiei sale.


Întrebat dacă va depune recurs la decizia instanţei, Dragnea a răspuns că încă nu ştie şi că se va întâlni în următoarele zile cu avocatul său pentru a se sfătui pe această temă.

"Probabil că da. Sunt nevinovat, nu văd de ce nu aş depune, dar voi discuta cu avocatul", a adăugat Dragnea.

Ministrul Dezvoltării şi Administraţiei, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012. Decizia luată vineri de instanţa supremă nu este definitivă, putând fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Ca urmare a acestei condamnări, Dragnea a anunţat că a demisionat din postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar luni, în şedinţa Biroului Permanent al PSD, îşi va depune mandatul de preşedinte executiv al partidului.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea PSD
Parteneri
Preot alungat cu scandal din biserică, într-un sat din Iași
x close