Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea a demisionat din Guvern şi din conducerea PSD, după ce a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. "Mă consider nevinovat"

Liviu Dragnea a demisionat din Guvern şi din conducerea PSD, după ce a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. "Mă consider nevinovat"

Liviu Dragnea a demisionat din Guvern şi din conducerea PSD, după ce a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. "Mă consider nevinovat"
15 Mai 2015   •   12:36
UPDATE - Liviu Dragnea a anunţat că a demisionat din postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar luni, în şedinţa Biroului Permanent al PSD, îşi va depune mandatul de preşedinte executiv al partidului, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în dosarul "Referendumul".

"Mă consider nevinovat" şi "nu înţeleg care a fost motivarea deciziei de astăzi" a instanţei, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a mai afirmat că nu ştie cum mai poate fi organizată o campanie electorală dacă prezenţa la vot este considerată de către o instanţă drept folos necuvenit şi a apreciat că decizia instanţei în cazul său reprezintă un precedent periculos, care poate afecta democraţia şi libertatea partidelor de a îndemna oamenii să vină la vot.

"Poate apărea, în mentalul colectiv, impresia că a te prezenta la vot poate fi ceva rău, greşit sau chiar condamnabil", a adăugat Dragnea.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ministrul Dezvoltării şi Administraţiei, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012. Decizia luată vineri de instanţa supremă nu este definitivă, putând fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Instanţa a dispus ca lui Liviu Dragnea să îi fie suspendată executarea pedepsei pentru un termen de încercare de trei ani.
   
Prin aceeaşi decizie, alţi peste 20 de inculpaţi au fost achitaţi.

Pe lângă Liviu Dragnea, alţi 70 de oameni au fost trimişi în judecată în cazul referendumului din 2012 şi aproape 300 de oameni au fost chemaţi ca martori, mulţi dintre ei bătrâni sau bolnavi.

Procurorii au cerut la ultimul termen de judecată condamnarea lui Liviu Dragnea la o pedeapsă cu executare. El a declarat însă că speră să fie achitat, pentru că nu există probe serioase împotriva lui. Dragnea este acuzat că, în calitate de şef de campanie al PSD, şi-a folosit influenţa pentru a obţine validarea referendumului.

Citiţi şi:

Dragnea: Dacă voi fi CONDAMNAT, DEMISIONEZ din toate funcţiile



×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close