Antena 3 CNN Actualitate Locale Două pieţe închise şi amenzi de aproape 45.000 de lei, la Hunedoara. Iată cum se vând produsele

Două pieţe închise şi amenzi de aproape 45.000 de lei, la Hunedoara. Iată cum se vând produsele

Inspectorii ANPC au suspendat temporar activitatea a două pieţe din Hunedoara şi au dat amenzi de aproape 45.000 de lei, în week-endul care tocmai s-a încheiat.

o_1e8jdd9k039kl1l1kbt1onjhl0v.jpg
de M.Z.    |    18 Mai 2020   •   11:12

Mai multe magazine din pieţe aveau la vânzare alimente cu data de valabilitate depășită sau care prezentau modificări organoleptice, unele nu aveau eticheta cu ingredientele sau nu se respecta temperatura la care trebuiau păstrate anumite produse.

În plus, echipele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Hunedoara a închis temporar două pieţe şi au dat nouă avertismente, pentru că lipseau marcajele de distanțare socială necesare în condițiile speciale impuse de pandemia cu COVID-19, se arată în comunicatul Autorităţii Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

"Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) aflată în plină campanie de control, la nivelul întregii țări, pentru a verifica modul în care comercianții îndeplinesc prevederile legislațieiîn vigoare, precum și felul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, a făcut verificări la câteva dintre piețele din județul Hunedoara.

Sub coordonarea Vicepreședintelui ANPC, Cătălin Mădălin Giurcău, echipele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Hunedoara au realizat, la sfârșitul săptămânii trecute, acțiuni de control în piețele agroalimentare și la operatorii economici din municipiile Petroșani, Vulcan și Lupeni. 

Astfel au fost controlați 21 operatori economici cărora le-au fost aplicate 12 amenzi contravenţionale în valoare de 44.000 lei şi 9 avertismente. 

Dintre neregulile depistate de comisarii CJPC Hunedoara, menționăm:

⦁    existența la vânzare a unor produse alimentare cu data durabilității minimale depașită sau care prezentau modificări organoleptice
⦁    lipsa informării consumatorilor asupra țării de origine, precum și a categoriei de calitate a legumelor și fructelor comercializate
⦁    comercializarea unor produse de panificație-patiserie fără menționarea pe ambalaj a ingredientelor cu caracter alergen și a declarației nutriționale
⦁    comercializarea unor produse alimentare pentru care condițiile de păstrare sau expunere la vânzare erau improprii, nerespectând regimul de temperatură indicat de producător pentru păstrarea acestora

De asemenea, pentru piața SC Agroaliment SRL Vulcan și Piața Agroalimentară Vulcan, în afara amenzilor contravenționale, a fost aplicată și măsura complementară de suspendare temporară a activității dat fiind că, la momentul controlului, din cele două locații lipseau marcajele de distanțare socială necesare în condițiile speciale impuse de pandemia cu Covid-19.

În acest moment, piețele agroalimentare a căror funcționare a fost suspendată și-au reluat activitatea în urma remedierii abaterilor constatate în timpul acțiunilor de control, acestea fiind validate de comisarii CJPC Hunedoara.

ANPC continuă campania de verificări și în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea și viața consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum și că drepturile consumatorilor sunt respectate cu strictețe, acestea reprezentând prioritatea activității instituției", se arată în comunicatul instituţiei.
 

×
Subiecte în articol: Hunedoara piete
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close