Antena 3 CNN Actualitate Locale Angajat al unei școli gimnaziale din Iași, infectat cu coronavirus. Ce măsuri s-au luat pentru elevi

Angajat al unei școli gimnaziale din Iași, infectat cu coronavirus. Ce măsuri s-au luat pentru elevi

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat la Școala Gimnazială ”Titu Maiorescu” din Iași. 

Angajat al unei școli gimnaziale din Iași, infectat cu coronavirus. Ce măsuri s-au luat pentru elevi
Sursa foto: hepta
01 Iun 2020   •   23:07

Potrivit BZI, angajatul infectat a intrat în contact cu conducerea instituției de învățământ dar și cu mai mulți membri ai personalului. Acesta ar fi contactat virusul de la o persoană care lucrează la Băile de tratament din Nicolina.

„La Școala „Titu Maiorescu” din Iași, în urma unui test PCR pentru COVID-19, avem confirmarea primului caz pozitiv. Persoana respectivă a intrat în contact cu un coleg a cărui soție este confirmată pozitiv. Ținând cont de gravitatea situație, am recomandat și solicitat ca atât profesorii, cât și elevii să nu participe fizic la cursurile de pregătire care încep mâine, pe 02.06.2020, până la clarificarea întregului context epidemiologic.

Ne întrebăm însă, dacă sindicatul nostru nu ar fi avut contractul cu Laboratoarele Praxis pentru testele COVID-19, care ar fi putut fi consecința prezenței la școală a cel puțin unei persoane infectate. USLIP IAȘI își reafirmă punctul de vedere că indiferent de măsurile pe care le-am lua, nu poate fi ignorat pericolul care poate veni din exteriorul unităților școlare. Solicităm MEC și Guvernului României să nu arunce elevii, profesorii și familiile lor într-o aventură care poate avea asupra acestora consecințe foarte grave”, a declarat prof. Laviniu Lăcustă.

×
Subiecte în articol: coronavirus Iași
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close