Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat a murit ars de viu în casă, într-o comună din Mureş. Vecinul lui a încercat să îl salveze

Un bărbat a murit ars de viu în casă, într-o comună din Mureş. Vecinul lui a încercat să îl salveze

Un bărbat a murit ars de viu, într-o comună din Mureş, după ce locuinţa sa a fost cuprinsă de flăcări.

Un bărbat a murit ars de viu în casă, într-o comună din Mureş. Vecinul lui a încercat să îl salveze
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Florin Tantos    |    13 Feb 2023   •   11:13

Tragedie fără margini în localitatea Sânvăsii la 10 kilometri de Târgu Mureș unde un bărbat a murit carbonizat în locuința sa. 

Alarma a fost dată de un vecin după ce a văzut incendiul. Pe lângă a suna la 112, vecinul a încercat şi să intre în casa mistuită de flăcări pentru a-l salva pe proprietar, însă uşa era încuiată.

Flăcările erau deja puternice și se vedeau prin geam. Bărbatul decedat era în vârstă de 78 de ani și se mutase în localitate de 15 ani.

Era singur și reușea să își mai rotunjească veniturile conducând mașinile la diverse persoane din sat. Era o fire destul de activă dar închisă spun vecinii.

Citeşte şi: Un tânăr a dat foc apartamentului în care stătea cu chirie, apoi a plecat în chiloţi la Urgenţe, în Arad

Pompierii militari din cadrul stației Miercurea Nirajului împreună cu două echipaje de pompieri Voluntari în cadrul svsu miercurea nirajului și svsu gălești ajunși la fața locului au avut o misiune dificilă deoarece a trebuit să spargă ușa și în interior erau degajări foarte mari de fum toxic iar tavanul încăperii era în pericol să cadă peste salvatori.

"În momentul sosirii echipajelor la locul intervenției incendiul se manifesta pe 80 metrii pătraţi generalizat în interiorul imobilului. După intrarea în imobil am descoperit o victimă pe cod negru. Intervenția a fost foarte dificilă datorită a fumului negru. Exista pericolul ca incendiul să se extindă", a susţinut Dan Gheorghe, şef de gardă de intervenție de la stația de pompieri Miercurea Nirajului.

Bărbatul avea în apropierea sobei din casă, pe jos, cutii cu haine, de la care cel mai probabil a pornit incendiu deoarece se aflau în apropierea sobei.

"Am înțeles că incendiul putea să pornească de la curent sau de la sobă. A băgat niște lemne în sobă", a susţinut viceprimarul Sânvăsii, Torok Gaspar.

Polițiștii aflați la fața locului au deschis un dosar penal pentru distrugere și ucidere din culpă și cercetează cauzele care au dus la tragicul eveniment

A fost o noapte cu multe intervenție în județul Mureș.

La miezul nopții în localitatea Reghin un incendiu a cuprins o casă de locuit pe o suprafață de 60 metrii pătraţi unde o persoană de 62 de ani de sex feminin a fost preluată și transportată la CPU Reghin. Aceasta a suferit un atac de panică.

×
Subiecte în articol: mures a murit ars de viu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close