Antena 3 CNN Actualitate Locale "A fost trasă de păr și lovită peste cap cu palma". Mai mulți copii ar fi fost bătuți la o creșă de stat din Botoșani

"A fost trasă de păr și lovită peste cap cu palma". Mai mulți copii ar fi fost bătuți la o creșă de stat din Botoșani

Mai mulți copii ar fi fost loviți de o îngrijitoare, la creșa de stat din Botoșani. Părinții au făcut plângere la Poliție.

de Cătălin Onofrei    |    31 Iul 2023   •   09:25

Un val de anchete a fost declanşat la singura creşă din municipiul Botoșani. Părinţii unei fetiţe au depus plângeri la Poliţie şi Inspectoratul Şcolar, după ce copila lor a venit acasă şi a povestit că a fost agresată.

La nici doi ani, fetiţa s-a plâns părinţilor că ar fi fost agresată la creşa municipală. Micuţa i-a povestit mamei şi i-a arătat cum era trasă de păr şi lovită peste cap de una dintre doamne.

"În fiecare seară povestind despre ce se întâmplă în ziua ei și mai cu seamă ce se întâmplă la grădiniță, mi-a spus printre altele că a fost trasă de păr și lovită peste cap cu palma, marți seară. Neștiind ce să fac am sunat-o pe o prietenă care are un copil în grupă și îmi spusese că fix în acea dimineață copilul i-a spus "pe mine nu mă bate doamna".

Citește și: Azilul groazei din Mureș s-a transformat în azilul morții | Trei oameni au murit aici în șase luni | Ținute în beci, victimele cereau ajutor pe bilețele aruncate în stradă

Și ea a intrebat: "dar pe cine?" Și a răspuns că pe fiica mea o bate. Nu știu dacă copilul meu a fost bătut și luni și marți sau marți a reușit să-mi zică sau sper că nu se întâmplă asta zilnic", a spus mama fetiţei, vizibil marcată de cele petrecute.

Femeia a prezentat situaţia mai întâi pe un grup al părinţilor, după care a realizat că situaţia nu era nici pe departe singulară. Din acest motiv a decis să prezinte situaţia şi autorităţilor.

"Am fost sesizați cu privire la faptul că un minor ar fi fost agresat fizic la o creșă din municipiul Botoșani. În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, urmând să stabilim cu exactitate care sunt împrejurările în care s-ar fi produs fapta", a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Poliției Județene Botoșani.

Cazul a ajuns şi în atenţia celor de la Inspectoratul Şcolar, care au demarat o serie de cercetări. "În acest moment, noi la Inspectoratul Școlar nu avem nicio sesizare scrisă că s-ar fi întâmplat ceva la creșă de la grădinița 23, dar ne-am autosesizat în urma celor auzite și colegii mei s-au deplasat la creșă, au stat de vorbă cu personalul angajat.

Cercetăm și așteptăm rezultatele sa vedem care sunt măsurile care se vor lua in viitorul apropiat", a precizat Bogdan Suruciuc, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Botoșani.

Conducerea grădiniței susține că ar fi primul caz de acest gen

Între timp, conducerea Grădiniţei 23, cea care are creşa în subordine, a demarat deja anchetă disciplinară. "Comisia s-a întrunit astăzi, câteva ore au lucrat, de dimineață și este încă în cercetare, nu s-a finalizat lucrările comisiei. Au fost audiate și doamnele, au fost convocate, am urmat exact procedura care este cuprinsă în codul de etică, procedură care se aplică în astfel de situații neplăcute", a precizat Monica Cojocaru, directorul Grădiniţei 23.

Aceasta spune că reclamaţia este prima de acest gen şi personalul nu a mai înregistrat plângei până în prezent. Creşa are în grijă peste 130 de copii în mai multe grupe, fiind în prezent singura de acest fel din Botoșani.

 

×
Subiecte în articol: Botoșani cresa
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close