Antena 3 CNN Actualitate Locale Un copil de trei ani a murit în condiţii suspecte la Braşov. Minorul avea gripă

Un copil de trei ani a murit în condiţii suspecte la Braşov. Minorul avea gripă

Gripa face din nou victime. Un copil de numai trei ani a murit la Braşov, în timp ce era internat la spitalul de pediatrie.

de Ovidiu Stan    |    07 Ian 2023   •   14:19

Update 14:19 - La rândul său, medicul care l-a preluat şi consultat pe copil spune că a constatat starea gravă în care se afla micuţul de aproape trei ani, care abia putea respira. 

Doctorii i-au făcut rapid şi testul de gripă care a ieşit pozitiv, apoi după ce l-au stabilizat (pentru că respira foarte greu, copilul avea amigdalele aproape necrozate) şi l-au trimis cu Ambulanța la Spitalul de Copii Brașov.

De asemenea, dr. Răzvan Buricea, medic șef Urgențe Spital Zărnești, a precizat pentru Antena 3 CNN că a mai avut două cazuri grave în aceeași zi.

Update 14:00 - Ministerul Sănătății precizează, sâmbătă, că decesul copilului de la Braşov nu a survenit în urma infecției cu virus gripal.

"Direcția de Sănătate Publică Brașov ne-a comunicat decesul unui copil în vârstă de doi ani. Din informațiile furnizate, cauza decesului nu a fost infecția cu virus gripal. 

Conform procedurii aplicate în fiecare an, informarea privind cazurile de gripă și eventualele decese, se comunică săptămânal, joia, de către Institutul Național de Sănătate Publică", a transmis Ministerul Sănătății.

În sezonul 2018-2019 au fost raportate 199 de decese, iar în 2019-2020 s-au raportat 73 de decese. Acest ultim sezon a fost influențat de măsurile luate la debutul pandemiei de COVID-19.

Iniţial, s-a spus că micuţul din Brașov ar fi murit din cauza gripei.

-------------

Ştirea iniţială 09:22

Cazul vine după ce, în Bucureşti, o tânără de 25 de ani a murit tot din cauza gripei şi o altă femeie de 50 de ani a sfârşit la fel.

Copilul din Braşov a fost adus pe 2 ianuarie la secţia de Urgenţe a Spitalului de pediatrie din Braşov, însă medicii spun că a venit destul de târziu.

Doctorii spun că era într-o fază avansată de gripă şi după două zile după ce a primit tratament şi starea i s-a agravat a fost mutat pe secţia de ATI. Acolo, a murit pe data de 4 ianuarie.

În prezent, se fac investigaţii sub coordonarea unui procuror pentru a se vedea exact care a fost situaţia medicală.

În acest timp, se aşteaptă şi raportul de la IML.

Medicii de la spitalul unde a fost internat copilul vorbesc, în acest caz, de o pneumonie severă acută care s-a agravat şi care a dus la moartea copilului de trei ani.  

×
Subiecte în articol: gripa copil Brașov
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close