Antena 3 Actualitate Locale România sub asaltul iernii. Zeci de localităţi au rămas fără electricitate

România sub asaltul iernii. Zeci de localităţi au rămas fără electricitate

de S.T.    |    18 Ian 2016   •   11:11
România sub asaltul iernii. Zeci de localităţi au rămas fără electricitate
Sursa foto: Foto: Antena3

Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în 52 de localități din zona unde distribuitor este CEZ, respectiv zona Olteniei, ca urmare a ninsorilor și viscolului, potrivit unui comunicat al companiei, remis, luni, Agerpres.

Pe fondul condițiilor meteo deosebite semnalate prin cod galben de intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, viscol în județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea și Teleorman începând cu data de 16 ianuarie, au fost înregistrate o serie de avarii și deranjamente colective.

Echipele CEZ au lucrat încontinuu pentru remedierea tuturor deranjamentelor semnalate, precizează compania. "Până la ora 22,00, în data de 17 ianuarie cea mai mare parte a instalațiilor electrice afectate fusese repusă sub tensiune. Pe parcursul nopții s-a lucrat în continuare pentru eliminarea deficiențelor, însă spre dimineață au fost înregistrate și câteva deranjamente colective noi pe fondul condițiilor meteo nefavorabile (zăpadă apoasă căzută pe conductoare corelată cu temperaturi scăzute care au dus la înghețarea acesteia), astfel încât la această ora, sunt înregistrate 52 de localități parțial afectate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică", se arată în comunicat.

Astfel, în județul Argeș, alimentarea cu energie este întreruptă parțial sau total în cinci localități: Albota, Mosoaia, Poiana Lacului, Cocu, Babana.

În Dolj, o localitate este parțial afectată: Stoicești. În Mehedinți: 3 localități parțial sau total afectate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică: Salatuc, Valea Pietrei, Grozești; în Olt: 23 de localități parțial sau total afectate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică: Ianca, Verguleasa (Valea lui Alb), Carlogani, Plesoiu, Morunglav, Bobicești, Badesti, Optasi-Măgura, Cungrea, Ivănești, Vulturești, Dobroteasa, Fagetelu, Leleasca, Topana, Sâmburești, Spineni, Vitomirești, Dejesti, Bălteni, Găneasa, Valea Merilor, Motoesti, Marghia.

În Teleorman sunt 4 localități parțial sau total afectate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică: Troianu, Dulceni, Cucuieți, Laceni, iar în Vâlcea 15 localități parțial sau total afectate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică: Făurești, Diulesti, Bălcești, Giulești, Sutești, Drăgășani, Mitrofani, Amărăști, Glavile, Pesceana, Creteni, Ștefănești, Susani, Lungesti, Voicești.

La nivelul județului Gorj erau înregistrate doar deranjamente individuale care au apărut în cursul dimineții și pentru care se lucrează în vederea remedierii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close