Antena 3 CNN Actualitate Locale O pensionară din Mediaș a fost omorâtă pe stradă de un tânăr german. Suspectul a invocat motive rasiale

O pensionară din Mediaș a fost omorâtă pe stradă de un tânăr german. Suspectul a invocat motive rasiale

O femeie de 74 de ani a fost înjunghiată în zona gâtului pe o stradă din Mediaş, judeţul Sibiu, de un tânăr german. Femeia a fost găsită în spatele blocului unde locuieşte, iar medicii nu au putut-o salva.

O pensionară din Mediaș a fost omorâtă pe stradă de un tânăr german. Suspectul a invocat motive rasiale
de Silvia Preda    |    12 Apr 2022   •   17:40

Au apărut noi date noi în cazul adolescentului care a înjunghiat mortal o femeie din Mediaş în plină stradă. Tânărul le-a spus procurorilor că a ucis-o pe  femeie pentru că a crezut că  e de etnie romă.

El nu a furat lănţişorul de la gâtul femeii, aşa cum se crezuse iniţial, de aceea anchetatorii exclud varianta unei tâlhării.

Adolescentul de  cetăţenie  germană se află în plasament internaţional la o familie  din  Dumbrăveni şi a fost  adus în România în urma cu  şase ani pentru reeducare.   

El va fi prezentat  instanţei cu propunere de  arestare preventivă pentru infracţiunea de omor.

Tânărul va fi supus unor expertize psihiatrice pentru a se stabilii dacă a  avut discernământ în momentul  comiterii crimei.

Ştirea iniţială:

”La data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 12,30, prin apel 112, Poliţia Municipiului Mediaş a fost sesizată despre faptul că o femeie este căzută pe o stradă din municipiu, prezentând o posibilă rană care sângerează din zona gâtului.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti şi echipaje medicale, acestea din urmă efectuând manevre de resuscitare ale persoanei în cauză, fără succes însă, fiind pronunţat decesul femeii”, au transmis, marţi, reprezentanţii IPJ.  

”Deoarece din constatările preliminarii a reieşit faptul că moartea femeii ar fi survenit ca urmare a săvârşirii unei fapte cu violenţă, a fost constituită o echipă de cercetare formată din poliţişti de investigaţii criminale şi criminalişti care, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, urmează să stabilească situaţia de fapt în vederea aplicării măsurilor legale în consecinţă”, au mai transmis poliţiştii.  

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Trupul femeii a fost preluat şi transportat la Serviciul de Medicină Legală Sibiu pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor decesului. 

Anchetatorii au demarat verificări pentru identificarea şi prinderea autorului.  

×
Subiecte în articol: Medias Sibiu injunghiata
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close