Antena 3 CNN Actualitate Locale Furtună devastatoare în Timișoara. Primarul Robu: Dacă tragi sirenele, doar derutezi lumea

Furtună devastatoare în Timișoara. Primarul Robu: Dacă tragi sirenele, doar derutezi lumea

Furtună devastatoare în Timișoara. Primarul Robu: Dacă tragi sirenele, doar derutezi lumea
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    18 Sep 2017   •   17:30

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, susține că este absolut necesară implementarea unui sistem de alertare a populaţiei în cazuri de urgenţă.

Potrivit lui Nicolae Robu, „dacă te apuci să tragi sirenele, doar derutezi lumea” care nu are de unde să ştie exact ce urmează să se întâmple.

„Şi dacă am fi primit mai devreme atenţionarea de la Institutul de Meteorologie tot nu am fi putut să intervenim cu măsuri preventive în absenţa unui astfel de sistem de alertare şi de informare a cetăţenilor. Un asemenea sistem trebuie să funcţioneze pe telefon. Deci, în momentul în care se ştie că se va produce un fenomen meteorologic extrem, trebuie să se poată transmite de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, desigur, un mesaj pe telefoane, în care să se spună ce este de aşteptat să se petreacă, unde şi când şi foarte scurt, ce trebuie să facă cetăţenii pentru a se proteja. Altminteri, dacă te apuci să tragi sirenele, doar derutezi lumea. Oamenii nu au de unde să ştie ce urmează să se întâmple şi ce trebuie să facă”, a spus Nicolae Robu.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close